جفت ارز AUD/USD به عنوان یکی از پرمعاملهترین جفت ارزهای جهانی، نقش بسزایی در بازارهای مالی ایفا میکند. مسلما تغییرات اقتصادی در استرالیا و ایالات متحده تأثیرات عمدهای بر نوسانات این جفت ارز داشته و درک دقیق این تحولات برای معاملهگران و سرمایهگذاران امری حیاتی است.
عواملی همچون سیاستهای پولی و مالی، نرخ بهره، رشد اقتصادی و تورم در هر دو کشور میتوانند به طور مستقیم بر قیمت این جفت ارز تأثیر بگذارند. در این مقاله، با توجه به شرایط اقتصادی کنونی استرالیا و تحولات اقتصادی جهانی، به تحلیل علل تغییرات قیمت AUD/USD، بررسی روندهای گذشته و پیشبینی چشمانداز آینده آن خواهیم پرداخت. هدف این تحلیل، ارائه اطلاعاتی جامع و کاربردی برای کمک به تصمیمگیریهای هوشمندانه شما در بازار فارکس است.
تأثیر اتفاقات اقتصادی استرالیا بر جفت ارز AUDUSD
از سال 2021، جفت ارز AUDUSD وارد یک روند نزولی قابل توجهی شده است که از دلایل این ریزش میتوان به افزایش شاخص قیمت دستمزدها در استرالیا به دلیل تقاضای بالا برای استخدام نیروی کار، اشاره کرد.
در سال های اخیر دولت استرالیا برای جلوگیری از این افزایش دستمزدها، سیاست های مهاجرتی ویژه ای پیاده کرده است تا با جذب مهاجران متخصص این کمبود نیروی کار و تقاضای بالا برای استخدام را کاهش دهد. اما باید این را بدانیم در شرایطی که نرخ دستمزدها بالا میرود، دو رویکرد اقتصادی مختلف قابل بررسی است.
افزایش تورم به واسطه ی افزایش دستمزد ها
رویکرد اول این است که افزایش دستمزدها باعث افزایش درآمد خانوارها میشود. در نتیجه، تمایل به خرید و مصرف، بیشتر میشود که میتواند منجر به افزایش تقاضا و در نهایت افزایش تورم و احتمالا افزایش تولید ناخالص (GDP) شود.
افزایش هزینه های تولید به واسطه ی افزایش دستمزد ها
رویکرد دوم نشان از این دارد که افزایش نرخ دستمزدها، باعث کم شدن بهره وری در تولید میشود. این امر میتواند منجر به کاهش تولید ناخالص داخلی (GDP) و کاهش سود و بازدهی کارخانه های تولید کننده شود که در نهایت میتواند آسیب جدی به اقتصاد وارد کند.
با توجه به جدول داده های اقتصادی سال 2024 (که در تصویر زیر مشاهده میکنید) برای مثال داده تورم در این دوره تقریبا ثابت بود و همچنین شاهد کاهش در شاخص GDP بودیم، رویکرد دوم برای اقتصاد استرالیا محتملتر به نظر میرسد.
این دیتا ها به طور کامل در سایت tradingeconomics قابل مشاهده است.
برای توجیح و کسب اطلاعات بیشتر از رویکرد دوم و تورم در بخش تولیدات، به نمودار زیر توجه کنید. نمودار زیر متوسط شاخص قیمت مصرف کننده (خط زرد رنگ) و هزینه ی متوسط نیروی کار به ازای هر واحد خروجی تولید شده (نمودار های آبی) ،در اقتصاد را اندازه گیری میکند که این خود نشان از این دارد که در 3 سال هزینه ی متوسط نیروی کار به ازای هر واحد خروجی تولید شده از متوسط CPI بیشتر است که به مفهوم این است که تورم در بخش تولیدی بیشتر از تورم در بخش مصرفی است. که به این نوع تورم، تورم هزینهای (Cost-push inflation) گفته میشود.
این دیتا ها به طور کامل در سایت corporate.vanguard.com قابل مشاهده است.
سیاست گذاری های دولت استرالیا در سال 2025
برای مقابله با این چالشها، دولت استرالیا سیاستهای انبساطی پولی را در سال 2025 اتخاذ کرده است. یکی از این سیاستها، کاهش نرخ بهره از 4.35 به 3.35 (مورد 1 در نمودار زیر) است. کاهش نرخ بهره موجب افزایش پول در گردش داخل اقتصاد میشود و این امر باعث رشد اقتصادی و افزایش تولید ناخالص داخلی GDP (مورد 2 در نمودار) میگردد که پیش بینی ها از جمله PMI نیز این را تایید میکنند (مورد 3 در نمودار). پیش بینی افزایش نرخ بیکاری تا انتهای سال 2025 نیز (مورد 4 در نمودار) نشان از این دارد که احتمالا تقاضا برای استخدام در سال 2025 کمتر خواهد شد و این موضوع در نهایت به تعدیل نرخ دستمزد میانجامد . بنابراین، سیاستهای انبساطی پولی دولت استرالیا در تلاش است تا از اثرات منفی افزایش دستمزدها و کاهش بازدهی تولید جلوگیری کند.
تاثیرسیاست های آمریکا در جفت ارز AUDUSD
سیاست های اقتصادی و سیاسی آمریکا باید به طور جداگانه ای بررسی شود. با توجه به بررسی جامع تورم ، PMI و NFP و دیگر داده های اقتصادی در مقاله ی تحلیل GBPUSD، خواهیم فهمید که سیاست های آمریکا کمی به سمت انقباضی بودن سوق پیدا کرده است واین ها خود به تقویت دلار کمک خواهد کرد.
اما باز هم نمیتوانیم تصمیمات سیاسی ترامپ برای تعرفه ی واردات و مهاجران را که در مقاله ی تحلیل EURUSD که به طور کامل بررسی شد، نادیده بگیریم. و این خود نیز به افزایش تورم در آمریکا و نهایتا در بلند مدت میتواند باعث کاهش ارزش دلار شود.
نتیجه گیری
با توجه به گفتههای پیشین، سیاستهایی که دولت استرالیا برای سال 2025 در نظر گرفته، از جمله سیاستهای انبساطی، سرمایهگذاری در زیرساختهای تولید و برنامههای حمایتی از مهاجران جهت جذب نیروی کار متخصص، میتواند به کاهش هزینههای تولید در این کشور کمک کند. این موضوع به نوبه خود میتواند منجر به افزایش تولید ناخالص داخلی (GDP) استرالیا شود و در نهایت به رشد اقتصادی این کشور و تقویت ارزش دلار استرالیا در بلندمدت منجر گردد.
در عین حال، برای تحلیل روند جفت ارز AUD/USD باید سیاستهای ایالات متحده را نیز در نظر بگیریم. تصمیمات فدرال رزرو و سیاستهای اقتصادی آمریکا، در سال 2025 در راستای رشد اقتصاد این کشور و افزایش ارزش دلار هست. اما ناگفته نماند که تصمیمات سیاسی ترامپ مانند وضع تعرفههای جدید بر کالاهای وارداتی از کشورهایی مثل کانادا، مکزیک و چین، میتواند تأثیر منفی بر تورم و ارزش دلار آمریکا در بلند مدت بگذارد.
عوامل بالا میتوانند از منظر بنیادین تأثیر چشمگیری بر روند جفت ارز AUD/USD داشته باشند، بنابراین باید عملکرد واقعی هر دو کشور را در طول سال جاری به دقت دنبال کنیم. با این حال، به رغم همه این مسائل، به نظر میرسد که اقدامات آمریکا در ابتدا موجب تقویت دلار آمریکا شود.
در نتیجه، احتمالاً در کوتاهمدت شاهد کاهش موقت در این جفت ارز خواهیم بود. و پس از این کاهش با توجه به سیاستهای رو به رشد اقتصادی استرالیا در بلند مدت و سیاستهای آمریکا که در بلند مدت میتواند منجر به کاهش ارزش دلار آمریکا بشود، احتمالاً شاهد حرکت صعودی در جفت ارز AUD/USD خواهیم بود.
تحلیل تکنیکال AUDUSD
تحلیل تکنیکال AUDUSD تایم فریم روزانه
جفت ارز AUDUSD از سال 2021 وارد یک کانال نزولی شد. این کانال از ژانویه ی 2023 وارد تریدینگ رنج و بین محدوده ی 0.6937 و 0.6380 شروع به زدن سقف و کف های تقریبا یکسان زد که در ناحیه 0.6281 افزایش عمق رنج از پایین داشتیم و از اکتبر 2024 در داخل تریدینگ رنج، بازار شروع به ساختن ساختار نزولی کرد و این ساختار، تریدینگ رنج را به سمت پایین شکست و در ژانویه ی 2025 به کف تریدینگ رنج پولبک زد و سپس با دادن تاییدیه به ریز خودش ادامه داد.
در مورد این جفت ارز پیشبینی میشود که ابتدا به حرکت نزولی خودش ادامه داده و به سطح حدودی قیمتی 0.6006 برسد. پس از این افت قیمت، یک بازگشت قیمتی به سطح 0.6174 را تجربه کند و در نهایت، پس از این استراحت قیمتی، مجدداً به روند نزولی خود ادامه دهد.
اما در شرایطی که جفت ارز AUDUSD روند صعودی در پیش بگیرد و ناحیه ی کف تریدینگ رنج را رو به بالا بشکوند و تثبیت بدهد، پیش بینی میشود که جفت ارز AUDUSD هیچ مانع قابل توجهی برای ادامه دادن به حرکت صعودی تا سقف تریدینگ رنج نشان داده شده در تصویر، نداشته باشد.
“این جفت ارز به روند صعودی خود ادامه خواهد داد و تا سقف تریدینگ رنج ترسیم شده در تصویر پیش میرود، بدون وجود موانع خاصی که پیش روی حرکت صعودی AUDUSD باشد.”
تحلیل نموداری AUDUSD تایم فریم چهارساعته
جفت ارز AUDUSD از فوریه ی 2021 در یک کانال نزولی قرار گرفت که در تاریخ ژانویه ی 2024 این کانال نزولی پهن تر (به اصطلاح واید تر) شد و پس از برخورد به حدود قیمت 0.6335 به نزول خودش ادامه داد و پیش بینی میشود این نزول تا ناحیه ی 0.6132 ادامه داشته باشد و پس از پولبک به حدود قیمت 0.6222 داشته باشد و به نزول خودش ادامه دهد.
اما در شرایطی که شکست کانال، فیک بریک اوت نباشد و به صورت حقیقی این کانال نزولی را شکسته باشد. پس پیش بینی میشود که این جفت ارز قصد داشته باشد که به روند صعودی خودش ادامه دهد و با شکست ناحیه ی 0.6335 و پولبک زدن به همین ناحیه، حرکت صعودی را ادامه دهد. احتمالا میتواند خودش را تا ناحیه ی 0.6937 برساند.
این یادداشت جهت افزایش دانش شما تهیه شده و سیگنالی برای خرید یا فروش ارزی نیست.