تحلیل پوند به دلار
بازار فارکس به عنوان بزرگ ترین بازار مالی جهان، به دلیل حجم بالای معاملات و تأثیر عوامل مختلف اقتصادی، سیاسی و اجتماعی، همیشه مورد توجه تحلیلگران و سرمایهگذاران قرار دارد. در این بازار، جفت ارزی مانند پوند انگلیس به دلار آمریکا (GBP/USD) به عنوان یکی از پرمعاملهترین و پرنوسانترین جفت ارزها شناخته میشود. در این یادداشت، با بررسی هر دو رویکرد تحلیل فاندامنتال و تکنیکال، تلاش خواهیم کرد تا عوامل مؤثر بر جفت ارز پوند به دلار (GBP/USD) را تحلیل کرده و چگونگی استفاده از این دو روش در پیشبینی حرکتهای آینده قیمت را بررسی نماییم.
تحلیل فاندامنتال پوند به دلار (GBP/USD)
⦁ تأثیر دلار در حرکت جفت ارز GBP/USD
جفت ارز پوند به دلار GBP/USD یک روند نزولی کند رو از زمان گذشته داشته اما به طور موقت در تایم فریم ۴ ساعته در یک کانال صعودی قرار گرفت و این کانال صعودی را در تاریخ 20 دسامبر 2024 به سمت پایین شکست و به پایین ترین ناحیه ی دیده شده از زمان نوامبر ۲۰۲۴ تا به کنون رسید. علت ریزش این جفت ارز را میتوان به انتشار بالاتر از حد انتطار داده ی NFP (Non-Farm Payroll) آمریکا در 2 هفته ی گذشته اشاره کرد.
در کنار عواملی که ذکر شد، پیشبینی کاهش تورم در آمریکا از 2.9 درصد به 2.4 درصد به می تواند بر تقویت ارزش دلار تأثیر گذار باشد. این کاهش تورم میتواند نشانگر کنترل بهتر اقتصاد و افزایش اعتماد سرمایهگذاران به سیاستهای پولی بانک مرکزی آمریکا باشد. همچنین، افزایش پیشبینی شاخص PMI در بخشهای کشاورزی و غیرکشاورزی آمریکا، نشاندهنده رشد و رونق اقتصادی در این کشور است. این رشد اقتصادی میتواند تقاضا برای دلار را افزایش دهد، زیرا سرمایهگذاران به دنبال بهرهبرداری از شرایط مطلوب اقتصادی هستند. در نتیجه، ترکیب این عوامل میتواند به تقویت ارزش دلار در بازارهای جهانی کمک کند.
-
سیاست های پولی بریتانیا
در مقابل ، کاهش غیرمنتظره شاخص خرده فروشان بریتانیا در 17 ژانویه 2025 با وجود تخفیفات بلک فرایدی در ابتدای ماه دسامبر با کاهش 0.3 درصدی همراه بود، این در حالی بود که پیشبینیها از افزایش 0.4 درصدی حکایت داشت و خود این موضوع باعث کاهش ارزش پوند میشود.
علاوه بر این ها ، اقتصاد بریتانیا در شرایط پیچیدهای تحت تاثیر مجموعهای از عوامل مختلف قرار گرفته است. یکی از این عوامل، افزایش بازدهی اوراق قرضه از اوایل سال 2021 است که نشاندهنده نگرانیها در مورد افزایش تورم و سیاستهای پولی انبساطی است. در همین حال، نرخ تورم در بریتانیا با توجه به پیش بینی ها تا پایان سال 2025 تقریبا ثابت خواهد ماند و فقط 0.02 درصد افزایش خواهد یافت.
در کنار این، بانک مرکزی بریتانیا با کاهش نرخ بهره (طبق پیش بینی ها تا پایان سال 2025، یک درصد کاهش در نرخ بهره خواهیم داشت.) تلاش کرده است تا شرایط اقتصادی را بهبود و از رکود احتمالی جلوگیری کند. اما این سیاست پولی ممکن است در بلندمدت باعث تشدید فشارهای تورمی شود، چرا که نرخ بهره پایین میتواند موجب تحریک تقاضا و در نتیجه افزایش بیشتر تورم گردد. و پیش بینی ها نشان میدهد بریتانیا با افزایش نرخ بی کاری (از 4.3 به 4.7) نیز در سال 2025 دست و پنجه نرم خواهد کرد. کاهش نرخ بهره همزمان با افزایش تورم، در کنار افزایش نرخ بیکاری ،یک چالش جدی برای سیاستگذاران مالی خواهد بود.
نمودار بازدهی اوراق قرضه 10 ساله انگلیس
پیش بینی سایت tradingeconomics برای داده های اقتصادی مهم انگلستان در 2025
تأثیر موارد بالا در روند (GBP/USD):
بنابر پوند در برابر دلار آمریکا با چالشهای جدی روبهرو است. شرایط اقتصادی و مالی بریتانیا، همراه با تقویت دلار و نگرانیهای موجود در خصوص سیاستهای مالی و پولی این کشور، فشار زیادی به پوند وارد کرده است. اگرچه دولت بریتانیا و بانک انگلستان اقداماتی را برای مقابله با این مشکلات در پیش گرفتهاند، اما مسیر پیش رو همچنان پر از چالش است.
البته با وجود همه ی این ها نباید از سیاست های اقتصادی و سیاسی آقای ترامپ برای تعرفه های واردات و برخورد با مهاجران چشم پوشی کرد (در یادداشت https://startforex.net/tahlil/analysis-eur-usd/ به صورت جامع توضیح داده شده است. )
این سیاست ها خود میتواند منجر به تضعیف دلار در بلند مدت شود وجفت ارز (GBP/USD) را مجددا وارد کانال صعودی بکند. در نهایت به نظر میرسد که بازارهای جهانی و تغییرات در سیاستهای پولی و مالی بریتانیا و ایالات متحده، نقش مهمی در تعیین مسیر آینده پوند به دلار ایفا خواهد کرد.
تحلیل تکنیکال GBP/USD در تایم فریم روزانه
نمودار پوند به دلار( GBP/USD ) در تایم فریم روزانه به صورت کلی یک روند آهسته ی نزولی را داشته است. در دل این روند نزولی جفت ارز ( GBP/USD ) با برخورد به یک سطح مقاومتی حدود 1.1882 از سال 2023 وارد یک کانال صعودی شده است و چندین بار به این کانال واکنش نشان داده است . این کانال صعودی در تاریخ ۳۱ دسامبر 2024 به سمت پایین شکسته شد و بعد از زدن پولبک به محدوده ی 1.2580، دوباره به سطح حدودی 1.1882 حمله کرده است.
روند نزولی:
اگر محدوده 1.8617 را به محدوده قیمتی 1.4194 وصل کنیم ، خط روند نزولی خواهیم داشت که بازار چندین بار به آن واکنش نشان داده است و در محدوده 1.3005 یک شکست جعلی داشتیم که تا 1.3470 ادامه داشته است. با توجه به شواهد پیشبینی میشود که این جفت ارز حرکت نزولی خود را تا محدوده قیمت 1.1882 ادامه دهد و با برخورد به ناحیه استاتیکی که در قبل به آن اشاره کردیم، مجدداً به سمت سقف کانال نزولی حرکت کند و به محدوده قیمتی 1.2798 اصلاح داشته باشد و پس از آن حرکت نزولی خود را ادامه دهد و ناحیه حمایت استاتیکی را به سمت پایین بشکند.
در شرایطی که سقف کانال ، محدوده 1.2796 را به سمت بالا بشکند و تا سقف کانال صعودی که در قبل اشاره شد به حرکت خود ادامه خواهد داد و به محدوده 1.3703 خواهد رسید و تا سقف کانال نزولی 1.2580 پولک خواهد زد و به حرکت صعودی پس از آن ادامه میدهد.
تحلیل تکنیکال GBP/USD در تایم فریم چهار ساعته
نمودار پوند به دلارGBP/USD در تاریخ 20 دسامبر 2024 یک کانال صعودی طولانی مدت را به سمت پایین شکست و در محدوده ی قیمت 1.2574 به سقف این کانال پولبک زد و سپس به سمت پایین حرکت کرد. پیش بینی می شود که حرکت نزولی این جفت ارز ادامهدار باشد و به محدوده ی قیمتی 1.8278 که اولین کف قیمتی کانال صعودی است برسد و تا حدود 1.2064 اصلاح بزند و بعد از آن حرکت نزولی قابل توجهی را انجام دهد.
اما در شرایطی که قیمت از محدوده ی 1.2064 بازگردد و به سمت بالا حرکت کند و آن را به پایین نشکند ، سناریو ی بالا نقض میشود و پیش بینی میشود که حرکت صعودی آن دوباره به داخل کانال صعودی نفوذ کرده و به آخرین سقف تشکیل شده یعنی 1.2894 برسد و بعد از پولبک به کف کانال ، حرکت صعودی خود را تا محدوده ی 1.3593 به سمت بالا ادامه دهد.
این یادداشت جهت افزایش دانش شما تهیه شده و سیگنالی برای خرید یا فروش ارزی نیست.