نقاط چرخش

نقاط چرخش بازار ارز

آیا هیجان­ زده هستید؟ امسال، آخرین سال در مدرسه راهنمایی است و به­زودی وارد دبیرستان خواهید شد!

معامله­گران و بازارگردانان حرفه­ای بازار ارز برای شناسایی سطوح بالقوه حمایت و مقاومت از نقاط چرخش استفاده می­کنند. به‌عبارت‌دیگر، نقطه چرخش و سطوح حمایت/مقاومت آن مناطقی هستند که احتمالاً مسیر حرکت قیمت از آنجا تغییر می­کند.

چرا نقاط چرخش بسیار وسوسه­انگیزند؟

زیرا عینی هستند.

برخلاف شاخص­های دیگری که تا اینجا یاد گرفته­اید، مسیر و جهتی در این شاخص مدنظر نیست.

نقاط چرخش، از بسیاری جهات شبیه به سطوح فیبوناچی هستند. به دلیل اینکه بسیاری از افراد به آن سطوح توجه می­کنند، تقریباً همه احساس رضایت دارند.

تفاوت عمده بین آن دو این است که در فیبوناچی برای انتخاب Swing High و Swing Low کمی ذهنیت فرد دخالت دارد اما معامله­گران بازار ارز معمولاً از یک روش برای محاسبه نقاط چرخش استفاده می‌کنند.

بسیاری از معامله­گران به این سطوح توجه می­کنند و شما هم باید همین کار را بکنید.

معامله­گران کوتاه­مدت که در پی کسب سود از تحرکات کوچک قیمت هستند، بیشتر از نقاط چرخش استفاده می­کنند. مانند سطوح نرمال حمایت و مقاومت، معامله­گران بازار ارز می­توانند پرش یا شکست این سطوح را معامله کنند.

معامله­گران دامنه محصور (Range-bound traders) از نقاط چرخش برای شناسایی نقاط بازگشت استفاده می­کنند. آن‌ها نقاط چرخش را مناطقی می­دانند که می­توان دستورهای خریدوفروش را در آن‌ها تنظیم کرد.

معامله­گران شکست از نقاط چرخش برای تشخیص سطوح کلیدی که باید شکسته شوند تا بتوان آن حرکت را یک شکست واقعی به­حساب آورد، استفاده می­کنند.

شکل زیر، نقاط چرخش را روی یک نمودار 1ساعته EUR/USD نشان می­دهد:

همان­گونه که مشاهده می­کنید، سطوح حمایت و مقاومت افقی روی نمودار قرار داده‌شده‌اند و برای سهولت کار شما علامت‌گذاری شده­اند.

زبان نقطه چرخش

حروف اختصاری روی نمودار جایگزین عبارات زیر شده­اند:

PP = نقطه چرخش

S = حمایت

R = مقاومت

اما 1S به معنای حمایت و 1R به معنای مقاومت نیست. علت آن را بعداً توضیح خواهیم داد.

در دروس آتی، نحوه محاسبه نقاط چرخش، انواع نقاط چرخش و از همه مهم­تر نحوه استفاده از آن‌ها را به شما آموزش خواهیم داد.

 

نحوه محاسبه نقاط چرخش

اولین مطلبی که یاد خواهید گرفت، نحوه محاسبه نقاط چرخش است.

نقطه چرخش و سطوح حمایت و مقاومت مرتبط با آن با استفاده از باز شدن، حداکثر، حداقل و بسته شدن آخرین جلسه معاملاتی محاسبه می­شوند. به دلیل اینکه بازار ارز، یک بازار 24ساعته است، اکثر معامله­گران ساعت 4:00 بعدازظهر (EST) یعنی زمان بسته شدن جلسه نیویورک را معیار بسته شدن روز قبل می­دانند.

فرمول محاسبه نقطه چرخش به شرح زیر است:

3 ÷ (بسته شدن + حداقل + حداکثر) = (PP) نقطه چرخش

سپس سطوح حمایت و مقاومت با استفاده از فرمول­های دیگری محاسبه خواهند شد:

اولین سطح حمایت و مقاومت:

حداقل – (PP × 2) = (1R) مقاومت اول

حداکثر – (PP × 2) = (1S) حمایت اول

دومین سطح حمایت و مقاومت:

(حداقل – حداکثر) + PP = (2R) مقاومت دوم

(حداقل – حداکثر) – PP = (2S) حمایت دوم

سومین سطح حمایت و مقاومت:

(حداقل – PP)2 + حداکثر = (3R) مقاومت سوم

(PP – حداکثر)2 + حداقل = (3S) حمایت سوم

برخی از نرم ­افزارهای رسیم نمودار بازار ارز، سطوح میانی یا سطوح نقطه میانی را ترسیم می­کنند. این سطوح، سطوح مینی هستند که بین نقطه چرخش اصلی و سطوح حمایت و مقاومت قرارگرفته‌اند.

اگر از جبر متنفر هستید، نگران نباشید، لازم نیست که این محاسبات را خودتان انجام دهید. اکثر نرم­افزارهای ترسیم نمودار این محاسبات را انجام می­دهند. فقط نرم­افزار خود را به­گونه­ای تنظیم کنید که از قیمت و زمان بسته شدن صحیح برای محاسبات استفاده کند.

به یاد داشته باشید که یکی از مزایای استفاده از نقاط چرخش، عینی بودن آن است بنابراین آزمایش نحوه واکنش قیمت به آن‌ها ساده است.

در درس بعد، نحوه استفاده از نقاط چرخش را در استراتژی معاملاتی آموزش خواهیم داد.

 

نحوه استفاده از نقاط چرخش در بازار رنج

ساده­ترین روش برای استفاده از سطوح نقطه چرخش در معاملات بازار ارز به روش استفاده از سطوح عادی حمایت و مقاومت شباهت دارد. مانند حمایت و مقاومت، قیمت بارها این سطوح را تست می­کند.

هرچه جفت ارزی بیشتر با سطح چرخش تماس پیدا کند و سپس بازگردد، آن سطح قوی­تر است. درواقع، «چرخیدن» به معنای رسیدن به سطح حمایت یا مقاومت و سپس بازگشت است.

اگر سطح چرخش باقی بماند، فرصت­های معاملاتی خوبی در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

اگر قیمت به سطح مقاومت بالایی نزدیک شود، می­توانید جفت را بفروشید و دستور توقف خود را دقیقاً بالای مقاومت تنظیم کنید.

اگر قیمت به سطح حمایت نزدیک شود، می­توانید بخرید و دستور توقف خود را دقیقاً پایین سطح حمایت تنظیم کنید.

دقیقاً مانند حمایت و مقاومت عادی است! نکته دشواری درباره آن وجود ندارد!

بهتر است با یک مثال مطالب فوق را مجسم کنیم. شکل زیر، یک نمودار 15 دقیقه­ای GBP/USD است.

در نمودار فوق، قیمت سطح حمایت 1S را تست می­کند. اگر تصور می­کنید که این سطح باقی می­ماند، می­توانید بخرید و سپس دستور توقف زیان خود را بعد از سطح حمایت بعدی قرار دهید.

اگر محافظه­­کار هستید، می­توانید دستور توقف گسترده­ای را دقیقاً زیر 2S تنظیم کنید. اگر قیمت از 2S گذشت، احتمالاً دوباره بالا نخواهد آمد و 1S و 2S هر دو به سطوح مقاومت تبدیل خواهند شد.

اگر کمی ریسک­پذیرتر هستید و مطمئنید که 1S باقی می­ماند، می­توانید توقف خود را دقیقاً زیر 1S تنظیم کنید.

می­توانید نقاط کسب سود خود را نیز روی PP و 1R تنظیم کنید که به‌نوعی سطح مقاومت هستند. حال، ببینیم اگر خرید می­کردید چه اتفاقی رخ می­داد.

به نظر می­رسد 1S به­عنوان سطح حمایت باقی ماند! اگر PP را به­عنوان نقطه کسب سود خود هدف قرار داده بودید با PT شما برخورد می­کرد! هورا!

بدیهی است که همیشه به همین سادگی نیست. شما نباید فقط به سطوح نقطه چرخش اتکا کنید. باید توجه کنید که آیا سطوح نقطه چرخش با سطوح حمایت و مقاومت قبلی همخوانی دارند یا خیر.

می­توانید از آنالیز شمعی و انواع شاخص­های دیگر نیز برای کسب اطمینان خاطر استفاده کنید.

مثلاً اگر بالای 1S یک دوجی شکل گرفت یا شاخص تصادفی شرایط اشباع فروش را نشان داد، احتمال اینکه 1S باقی بماند بالاتر خواهد رفت.

همچنین در اکثر مواقع، معاملات بین اولین سطوح حمایت و مقاومت انجام می­شوند. گاهی قیمت دومین سطوح را تست می­کند و سومین سطوح به­ندرت تست می­شوند.

درنهایت، شما باید کاملاً درک کنید که گاهی قیمت مانند رافائل نادال در مسابقات اوپن فرانسه، همه سطوح را درهم می­شکند و پیش می­رود.

اگر این اتفاق افتاد، شما چه‌کار می­کنید؟ معامله خود را با سماجت ادامه داده و حساب خود را دود کرده و به هوا می‌فرستید؟ یا از این فرصت استفاده کرده و کمی سود کسب می­کنید؟

در درس بعد، نحوه استفاده از ین سطوح را در معاملات آموزش خواهیم داد.

 

نحوه استفاده از نقاط چرخش برای معامله شکست ها

سطوح نقطه چرخش مانند سطوح نرمال حمایت و مقاومت تا ابد باقی نمی­مانند.

استفاده از نقاط چرخش در معاملات محدوده نتیجه­بخش است اما نه همیشه. شما باید در مواقعی که این سطوح باقی نمی­مانند ابزارهایی در اختیار داشته باشید که بتوانید از موقعیت نهایت بهره را ببرید!

همان­گونه که قبلاً نشان دادیم، دو روش اصلی برای معامله شکست­ها وجود دارد: روش تهاجمی (aggressive) و روش کم­خطر (safe).

هر دو روش نتیجه‌بخش هستند. ما هرگز فراموش نکنید که اگر از روش کم­خطر استفاده کنید – منتظر تست مجدد حمایت یا مقاومت بمانید – ممکن است حرکت اولیه را از دست بدهید.

استفاده از نقاط چرخش برای معامله شکست­های بالقوه

در نمودار زیر، معاملات شکست بالقوه با استفاده از نقاط چرخش مشخص‌شده است. شکل زیر، نمودار 15 دقیقه­ای EUR/USD را نشان می­دهد.

در این نمودار، EUR/USD افزایش قدرتمندی در طول روز داشته است. EUR/USD بعد از خلئی که بالای نقطه چرخش ایجاد شد، بازشده است. قیمت قبل از اینکه اندکی در 1R متوقف شود، افزایش خوبی داشته است.

درنهایت، مقاومت شکست و نرخ جفت 50 پیپ بالا رفت!

اگر روش تهاجمی را انتخاب کرده بودید، حرکت اولیه را تشخیص می­دادید و مانند برندگان جام جهانی پیروزی خود را جشن می­گرفتید.

از سوی دیگر، اگر روش کم­خطر را انتخاب کرده بودید و منتظر تست مجدد می­ماندید، به نتیجه خوشایندی دست پیدا نمی­کردید. قیمت پس از شکستن 1R، تست مجدد نداشت. درواقع، برای 1R و 2R اتفاق مشابهی افتاد!

دقت کنید که خریداران EUR/USD چگونه در کمین 3R هستند.

بااین­وجود اگر روش تهاجمی را انتخاب می­کردید، فریب می­خوردید زیرا قیمت شکست اولیه را ادامه نداد. اگر دستور توقف شما بسیار دقیق (tight) می­بود، متوقف می­شدید.

اما کمی بعد، قیمت بالاخره شکست. توجه کنید که تست مجدد خط مقاومت شکسته نیز به وقوع پیوست.

همچنین، بعداً جفت بازگشت داشت و در 3R به سمت پایین شکست. فرصتی برای فروش در تست مجدد مقاومت تبدیل­شده به حمایت تبدیل­شده به مقاومت وجود داشت (اگر موجه نشدید دوباره بخوانید!).

فراموش نکنید که وقتی سطوح حمایت می­شکنند معمولاً به سطوح مقاومت تبدیل می­شوند.

این مفهوم «بازگشت نقش» (role reversal) در مورد سطوح شکسته شده مقاومت که به سطوح حمایت تبدیل می­شوند نیز صادق است. این­ها فرصت­های مناسبی برای استفاده از روش کم­خطر هستند.

در هنگام شکست­ها، دستورهای توقف و اهداف خود را کجا قرار دهید؟

یکی از دشواری­های انجام معاملات شکست، انتخاب نقطه­ای برای تنظیم دستور توقف است. برخلاف معاملات محدوده که به دنبال شکست­های سطوح حمایت و مقاومت نقطه چرخش هستیم، در معاملات شکست در پی تحرکات سریع و قدرتمندیم.

به­محض اینکه سطحی می­شکند، احتمالاً آن سطح به «حمایت تبدیل­شده به مقاومت» (support-turned-resistance) یا «مقاومت تبدیل­شده به حمایت» (resistance-turned-support) تبدیل می­شود. به این فرایند، بازگشت نقش می­گوییم زیرا نقش­ها معکوس شده­اند.

اگر قصد خرید داشتید و قیمت 1R را می­شکست، می­توانستید دستور توقف خود را دقیقاً زیر 1R تنظیم کنید.

به نمودار EUR/USD برمی­گردیم تا ببینیم دستورهای توقف خود را کجا قرار دهیم.

بهتر است نقطه برداشت سود خود را روی سطح بعدی حمایت یا مقاومت نقطه چرخش تنظیم کنید. معمولاً قیمت از همه سطوح نقطه چرخش عبور نمی­کند مگر اینکه رویداد اقتصادی بزرگی به وقوع بپیوندد یا اخبار غافلگیرکننده­ای منتشر شود.

به نمودار EUR/USD خود بازگردیم تا ببینیم باید دستورهای توقف و برداشت سود را کجا تنظیم کنیم.

در این مثال، به­محض اینکه قیمت 1R را شکست باید دستور توقف خود را دقیقاً زیر 1R قرار دهید. اگر معتقدید که قیمت به افزایش خود ادامه می­دهد، می­توانید موقعیت خود را حفظ کرده و دستور توقف خود را به‌صورت دستی حرکت دهید تا مطمئن شوید که این روند ادامه می­یابد. باید به­دقت حرکت­ها را زیر نظر داشته باشید و طبق آن تنظیمات خود را انجام دهید. درباره این مطلب، در دروس بعد بیشتر خواهید خواند.

همانند تمام روش­ها و شاخص­ها، باید از ریسک انجام معاملات شکست باخبر باشید.

اولاً، شما دقیقاً نمی­دانید که حرکت ادامه خواهد یافت یا خیر. ممکن است تصور کنید که قیمت به افزایش خود ادامه خواهد داد اما در عوض رأس یا انتها نصیبتان شود، یعنی فریب خورده­اید!

ثانیاً، مطمئن نیستید که این یک شکست واقعی است یا تحرکات کنترل­نشده ناشی از انتشار اخبار مهم است. پدیدار شدن خوشه­ها در فراریت با انتشار اخبار کاملاً عادی است بنابراین همیشه در جریان اخبار فوری باشید و تقویم بازار ارز را یک روز یا یک هفته جلوتر بررسی کنید.

و بالاخره، همانند معاملات محدوده بهتر است که از سطوح کلیدی حمایت و مقاومت دیگر نیز استفاده کنید. ممکن است تصور کنید که 1R در حال شکستن است اما متوجه سطح مقاومت قدرتمند پس‌ازآن نشده باشید. قیمت ممکن است 1R را شکسته، از آن عبور کرده، مقاومت را تست کند و دوباره سقوط نماید.

شما باید از دانش خود درباره حمایت و مقاومت، الگوهای شمعی و شاخص­های تکانه استفاده کنید تا نشانه­های قدرتمندتری برای تأیید واقعی بودن شکست دریافت نمایید.

 

نحوه استفاده از نقاط چرخش برای اندازه گیری تمایل بازار

تجربه می­کند و سپس باز می­شود. سپس قیمت بالا و بالاتر می­رود و تمام سطوح مقاومت را می­شکند.

اگر قیمت نقطه چرخش را به سمت پایین شکست، شما باید جفت را مانند سهام انرون بفروشید. اگر قیمت زیر نقطه چرخش باشد، نشانه تمایل نزولی است و احتمالاً فروشندگان در آن جلسه معاملاتی قدرتمندتر خواهند بود.

هم‌اکنون، نمودار GBP/USD را بررسی می­کنیم.

در نمودار فوق، قیمت نقطه چرخش را تست کرد که به­عنوان سطح مقاومت باقی ماند. سپس جفت پایین و پایین­تر رفت. اگر متوجه شده بودید که قیمت زیر نقطه چرخش باقی می­ماند و جفت خود را فروخته بودید، سود خوبی نصیبتان می­شد. GBP/USD تقریباً 300 پیپ کاهش داشت!

البته همیشه چنین اتفاقاتی نمی­افتد. گاهی اوقات وقتی فکر می­کنید که معامله­گران بازار ارز قصد فروش جفت را دارند، حرکت جفت معکوس می­شود و به سمت بالا می­شکند!

در این مثال، اگر مشاهده کردید که قیمت از نقطه چرخش به سمت پایین در حال شکستن است و جفت خود را فروختید، روز بسیار غم­انگیزی خواهید داشت. در جلسه معاملاتی اروپا، نرخ EUR/USD افزایش یافت و درنهایت نقطه چرخش را شکست. سپس جفت بالای نقطه چرخش باقی ماند که نشان­دهنده تسلط خریداران بود.

از این اتفاقات چه درسی گرفتیم؟

معامله­گران، دمدمی‌مزاج هستند!

حسی که معامله­گران نسبت به ارز دارند از روزی به روز دیگر، حتی از جلسه­ای تا جلسه دیگر به طرز چشمگیری تغییر می­کند. به همین دلیل است که وقتی قیمت بالای نقطه چرخش است به­راحتی نمی­توان تصمیم خرید یا وقتی زیر نقطه چرخش است تصمیم فروش گرفت.

اگر از آنالیز نقطه چرخش برای این کار استفاده می­کنید بهتر است آن را با شاخص­های دیگر ترکیب کنید تا بتوانید تمایل کلی بازار را به­خوبی تعیین کنید.

 

سه نوع دیگر از نقاط چرخش

باوجوداینکه توصیه می­کنیم همیشه از روش استاندارد محاسبه نقاط چرخش استفاده کنید، اما باید روش­های دیگر محاسبه آن را نیز بدانید. در این درس، ما درباره این روش­ها و نحوه محاسبه این سطوح صحبت خواهیم کرد.

نقطه چرخش وودی

حداقل – حداکثر + PP = 2R

حداقل – (PP × 2) = 1R

4 ÷ (C2 + L + H) = PP

حداکثر – (PP × 2) = 1S

حداقل + حداکثر – PP = 2S

قیمت بسته شدن (C)؛ حداکثر (H)؛ حداقل (L)

در فرمول­های فوق، مشاهده می­کنید که محاسبه نقطه چرخش تفاوت بسیاری با روش استاندارد دارد.

همچنین، برای محاسبه سطوح حمایت و مقاومت مربوطه باید از اختلاف بین حداکثر و حداقل روز قبل را – محدوده – استفاده کنید.

شکل زیر، محاسبه نقطه چرخش وودی را روی نمودار EUR/USD نشان می­دهد. نقطه چرخش وودی، سطوح حمایت و سطوح مقاومت با خطوط ممتد و سطوحی که با روش استاندارد محاسبه‌شده‌اند با خطوط نقطه­ چین نشان داده­شده­اند.

 

سطوح حاصل از محاسبات وودی با سطوح حاصل از محاسبات استاندارد بسیار متفاوت هستند زیرا فرمول­های آن‌ها یکسان نیست.

برخی معامله-گران ترجیح می­دهند از فرمول­های وودی استفاده کنند زیرا وزن بیشتری به قیمت بسته شدن دوره قبل می­دهند. برخی دیگر فرمول­های استاندارد را ترجیح می­دهند زیرا بسیاری از معامله­گران از آن‌ها استفاده می­کنند و رضایت­بخش هستند.

در هر دو صورت، به دلیل اینکه مقامت به حمایت تبدیل می­شود (و بالعکس)، اگر از فرمول­های وودی استفاده می­کنید باید این سطوح را زیر نظر داشته باشید زیرا احتمالاً به مناطق موردتوجه تبدیل خواهند شد. هر طور که راحتید!

نقطه چرخش کاماریلا

(1.5000 × (L-H)) + C = 4R

(1.2500 × (L-H)) + C = 3R

(1.1666 × (L-H)) + C = 2R

(1.0833 × (L-H)) + C = 1R

3 ÷ (C + L + H) = PP

(1.0833 × (L-H)) + C = 1S

(1.1666 × (L-H)) + C = 2S

(1.2500 × (L-H)) + C = 3S

(1.5000 × (L-H)) + C = 4S

قیمت بسته شدن (C)؛ حداکثر (H)؛ حداقل (L)

فرمول­های کاماریلا شبیه به فرمول­های وودی هستند. آن‌ها نیز از بسته شدن و محدوده روز قبل برای محاسبه سطوح حمایت و مقاومت استفاده می­کنند.

تنها تفاوت آن‌ها این است که در کاماریلا باید 8 سطح اصلی (4 مقاومت و 4 حمایت) را محاسبه کنید و هر یک از این سطوح باید در ضریبی ضرب شوند.

ایده­ای که در پس محاسبه نقاط چرخش کاماریلا نهفته این است که قیمت به­صورت طبیعی تمایل دارد که به وسط بازگردد (این مفهوم آشناست؟) یا در این مورد به سمت بسته شدن روز قبل بازگردد.

شما باید وقتی قیمت به سومین سطح حمایت یا مقاومت رسید، اقدام به خرید یا فروش کنید. بااین‌وجود، اگر قیمت از 4S یا 4R عبور کرد بدان معناست که روند روزانه قوی است و زمان آن فرارسیده که با روند همراه شوید.

در نمودار زیر، مشاهده کنید که سطوح حاصل از محاسبه کاماریلا (خطوط ممتد) با سطوح حاصل از محاسبه استاندارد (خطوط نقطه­چین) متفاوت هستند.

همان­گونه که در نمودار فوق می­بینید، تأکید بیشتری روی قیمت بسته شدن است. به مین دلیل، احتمالاً سطوح مقاومت زیر نقطه چرخش و سطوح حمایت بالای آن قرار دارند.

می­بینید که چگونه سطوح حمایت و مقاومت بالای نقطه چرخش کاماریلا قرار دارند؟

نقطه چرخش فیبوناچی

(1.000 × (L-H)) + PP  = 3R

(0.618 × (L-H)) + PP  = 2R

(0.382 × (L-H)) + PP  = 1R

3 ÷ (C + L + H) = PP

(0.382 × (L-H)) –PP  = 1S

(0.618 × (L-H)) –PP  = 2S

(1.000 × (L-H)) –PP  = 3S

قیمت بسته شدن (C)؛ حداکثر (H)؛ حداقل (L)

سطوح نقطه چرخش فیبوناچی ابتدا با محاسبه نقطه چرخش به روش استاندارد تعیین می­شوند.

سپس محدوده روز قبل در سطح فیبوناچی مربوطه ضرب می­شود. اکثر معامله­گران، فیبوناچی­های اصلاحی 38.2%، 61.8% و 100% را در محاسبات خود به کار می­برند.

و در آخر، رقم به‌دست‌آمده با نقطه چرخش جمع یا از آن کم می­شود تا سطوح نقطه چرخش فیبوناچی به دست آید.

در نمودار زیر، مشاهده می­کنید که سطوح حاصل از محاسبه به روش فیبوناچی (خطوط ممتد) با سطوح حاصل از محاسبه استاندارد (خطوط نقطه­چین) متفاوت هستند.

علت استفاده از این روش این است که بسیاری از معامله­گران به نسبت­های فیبوناچی علاقه­مند هستند. آن‌ها برای سطوح اصلاحی، میانگین­های متحرک و غیره از آن استفاده می­کنند.

پس دلیلی وجود ندارد که برای محاسبه نقاط چرخش از آن‌ها استفاده نکنیم.

فراموش کنید که سطوح فیبوناچی و نقاط چرخش برای یافتن حمایت و مقاومت به‌کاربرده می­شوند. بسیاری از معامله­گران این سطوح را زیر نظر دارند بنابراین آن‌ها رضایت­بخش هستند.

کدام­یک از روش­های نقطه چرخش از همه بهتر است؟

واقعیت این است که همانند انواع شاخص­های دیگری که تاکنون یاد گرفته­اید، نمی­توان تنها یک روش را به­عنوان بهترین روش معرفی کرد. همه این­ها به نحوه ترکیب دانش خود از نقاط چرخش با ابزارهای معاملاتی دیگر دارد.

فراموش نکنید که اکثر نرم­افزارهای ترسیم نمودار از روش استاندارد برای محاسبه سطوح نقطه چرخش استفاده می­کنند.

حال که نحوه محاسبه این سطوح را یاد گرفتید، بهتر است آن‌ها را امتحان کنید تا روشی را که با استراتژی معاملاتی شما همخوانی دارد پیدا کنید.

 

خلاصه: نقاط چرخش

نکات زیر به شما کمک خواهد کرد تا تصمیم­های معاملاتی خوبی با استفاده از نقاط چرخش اتخاذ کنید:

  • نقاط چرخش، تکنیکی است که معامله­گران برای تعیین مناطق حمایت و مقاومت از آن استفاده می­کنند.
  • چهار روش اصلی برای محاسبه نقاط چرخش وجود دارد: استاندارد، وودی، کاماریلا و فیبوناچی.
  • نقاط چرخش در معاملات بازار ارز بسیار مفید هستند زیرا معمولاً بسیاری از جفت­های ارزی بین این سطوح در نوسان هستند. در اکثر مواقع، قیمت بین 1R و 1S در حرکت است.
  • معامله­گران محدوده، شکست و روند می­­توانند از نقاط چرخش استفاده کنند.
  • معامله­گران محدوده دستور خرید خود را نزدیک به سطوح شناسایی­شده حمایت و دستور فروش خود را وقتی جفت به مقاومت نزدیک می­شود تنظیم می­کنند.
  • معامله­گران شکست از نقاط چرخش برای تشخیص سطوح کلیدی که باید شکسته شوند تا بتوان آن حرکت را یک حرکت تکانه قوی به­حساب آورد، استفاده می­کنند.
  • معامله­گران تمایل (یا روند) از نقاط چرخش برای تعیین صعودی یا نزولی بودن جفت استفاده می­کنند.
  • سادگی استفاده از نقاط چرخش موجب می­شود که ابزار مفید و مؤثری در جعبه­ابزار معاملاتی شما باشند. این ابزار به شما کمک می­کند که مناطق احتمالی منجر به تحرک قیمت را شناسایی کنید. با استفاده از این ابزار، همزمانی بیشتری با بازار خواهید داشت و تصمیم­های معاملاتی بهتری اتخاذ خواهید کرد.
  • استفاده از آنالیز نقطه چرخش به­تنهایی کافی نیست. استفاده از نقاط چرخش را در کنار ابزارهای آنالیز تکنیکی دیگر مانند الگوهای شمعی، تلاقی MACD، تلاقی­های میانگین­های متحرک، شاخص تصادفی، RSI و غیره بیاموزید تا احتمال موفقیتتان در معاملات افزایش یابد.

 

آزمون 3

  1. آنالیز نقطه چرخش برای کدام‌یک از معامله­گران مناسب­تر است؟
  • معامله­گران موقعیت
  • معامله­گران روزانه
  • سرمایه­گذاران
  1. در آنالیز نقطه چرخش، R به چه معناست؟
  • بازگشتی
  • مقاومت
  • اصلاحی
  1. نقاط چرخش بسیار به سطوح فیبوناچی اصلاحی شبیه هستند زیرا سطوح بالقوه حمایت و مقاومت را نشان می­دهند. مزیت نقاط چرخش نسبت به سطوح فیبوناچی چیست؟
  • سطوح فیبوناچی ذهنی هستند زیرا ترسیم می­شوند اما نقاط چرخش عینی هستند زیرا محاسبه می­شوند.
  • سطوح فیبوناچی بر مبنای آنالیز بنیادی هستند اما نقاط چرخش بر مبنای تمایل بازار هستند.
  • سطوح فیبوناچی برای افراد خرخوان است اما نقاط چرخش برای افراد باحال است.
  1. معامله­گران محدوده چگونه از نقاط چرخش استفاده می­کنند؟
  • برای تعیین نحوه همبستگی جفت­های ارزی با یکدیگر
  • برای شناسایی نقاط بالقوه بازگشت تا بتوانند دستورهای خریدوفروش خود را طبق آن تنظیم کنند
  • برای تشخیص سطوح مهم جهت معامله شکست­ها
  1. معامله­گران تمایل بازار چگونه از نقاط چرخش استفاده می­کنند؟
  • برای تعیین اینکه کدام‌یک از ارزهای یک جفت قوی­تر است
  • برای تعیین صعودی یا نزولی بودن جفت
  • برای تعیین سطوح مناسب خریدوفروش
  1. معامله­گران معمولاً قیمت بسته شدن کدام بازار را برای تعیین ارزش­های حداکثر، حداقل، باز شدن و بسته شدن نقاط چرخش خود استفاده می­کنند؟
  • سیدنی
  • لندن
  • نیویورک
  1. اگر 1S باقی بماند و شما قصد خرید داشته باشید، دستور برداشت سود خود را باید کجا قرار دهید؟
  • 2S
  • PP
  • 1Q
  1. کدام‌یک از موارد زیر، نوع دیگری از نقطه چرخش است؟
  • وودی
  • هماهنگ
  • ژاپنی
  • هلندی
  1. درست یا نادرست: استفاده مطلق از آنالیز نقطه چرخش برای معاملات بازار ارز کافی است.
  • درست
  • نادرست
  • شاید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *