چگونه در بازار فارکس معامله کنیم؟

چگونه از طریق معاملات بازار ارز، درآمدزایی کنیم؟


بازار ارز، بازار خرید و فروش ارز است. انجام معامله در بازار تبادل ارز خارجی بسیار آسان است: مکانیسم معامله در آن همانند مکانیسم معامله در بازارهای دیگر (ازجمله بازار سهام) است. بنابراین، اگر تجربه‌ای در زمینه معاملات داشته باشید، مکانیسم این بازار رانیز به‌سرعت فرامی‌گیرید. هدف معاملات بازار ارز، تبادل یک ارز با ارز دیگر است، با این امید که قیمت تغییر کند و ارزش ارزی که خریداری شده نسبت به ارزش ارزی که فروخته شده افزایش یابد.
مثال:

عملیات معامله‌گر EUR USD
10,000 یورو، EUR/USD با نرخ تبادل
1.1800 می‌خرید
10,000+ 11,800-*
دو هفته بعد،
10,000 یوروی خود را با نرخ تبادل 1.2500 به دلار تبدیل می‌کنید
10,000- 12,500+**
شما 700 دلار سود کردید 0 700+

*11,800$ US = 1.18 X 10,000 EUR

**12,500$ US = 1.25 X 10,000 EUR

نرخ تبادل، نسبت ارزش یک ارز به ارزش ارز دیگر است. مثلاً،
نرخ تبادل USD/CHF نشان می‌دهد که با چند دلار آمریکا می‌توان یک فرانک سوییس خرید
یا با چند فرانک سوییس می‌توان یک دلار آمریکا خرید.

چگونه مظنه (QUOTE) بازار ارز را بخوانیم؟
ارزها همیشه به‌صورت جفت اعلام‌می‌شوند، مثلاً GBP/USD یا USD/JPY، زیرا در همهمعاملات تبادل ارز خارجی، یک ارز خریداری شده و همزمان با آن، ارز دیگری فروخته می‌شود. شکل زیر، یک نمونه از نرخ تبادل ارز خارجی برای پوند انگلیس و دلار آمریکا را نشان می‌دهد.

ارزی که سمت چپ علامت اسلش (/) قرار دارد، ارز مبنا (base currency) (در این مثال، پوند انگلیس) و ارزی که در سمت راست قرار دارد، ارز مظنه یا مقابل (counter or quote currency) (در این مثال، دلار آمریکا) نامیده می‌شود. وقتی می‌خواهید خرید کنید، نرخ تبادل مشخص می‌کند که چند واحد از ارز مظنه برای خرید ارز مبنا باید پرداخت کنید. در مثال فوق، با فروش 1 پوند انگلیس، 1.5125  دلار آمریکا دریافت خواهید کرد.
ارز مبنا، «پایه» (basis) خریدوفروش است. به‌عبارت‌دیگر، اگر بخواهید EUR/USD بخرید، بدان معنا است که همزمان ارز مبنا را خریده و ارز مظنه را می‌فروشید. به زبان ساده‌تر، «خرید EUR، فروش USD». زمانی باید جفت را خریداری کنید که اطمینان دارید ارزش ارز مبنا نسبت به ارزش ارز مظنه افزایش خواهد یافت (appreciate). وقتی فکر می‌کنید که ارزش ارز مبنا نسبت به ارزش ارز مظنه کاهش خواهد یافت (depreciate)، باید اقدام به فروش جفت کنید.
خرید/فروش (Long/short)
ابتدا باید تصمیم بگیرید که می‌خواهید بخرید یا بفروشید. اگر می‌خواهید بخرید (یعنی، خرید ارز مبنا و فروش ارز مظنه)، منتظر خواهید شد تا ارزش ارز مبنا افزایش یابد و سپس با قیمت بالاتر آن را بفروشید. معامله‌گران اصطلاحاً به این کار، «خرید» (going long ) یا قرار گرفتن در «موقعیت خرید» (long position) می‌گویند. بنابراین به خاطر بسپارید: long = buy. اگر می‌خواهید بفروشید (یعنی، فروش ارز مبنا و فروش ارز مظنه)، منتظر خواهید شد تا ارزش ارز مبنا کاهش یابد و سپس با قیمت پایین‌تر آن را بخرید. معامله‌گران اصطلاحاً به این کار، «فروش» (going short) یا قرار گرفتن در «موقعیت فروش» (short position) می‌گویند. بنابراین به خاطر بسپارید: short = sell.

«من بلند و کوتاه هستم»

قیمت فروش /قیمت خرید (bid/ask)

«چگونه مظنه دو قیمت را بفهمم؟»

همه مظنه‌هایبازار ارز دارای دوقیمت هستند: فروش (bid) و خرید (ask). اکثراً قیمت فروش (bidکمتر از قیمت خرید (askاست.

قیمت فروش (bid)، قیمتی است که کارگزار شما ارز مبنا را در مقابل ارز مظنه خریداری می‌کند. این بدان معناست که قیمت فروش (bid) بهترین قیمتی است که شما (معامله‌گر) می‌توانید به بازار بفروشید. قیمت خرید (ask)، قیمتی است که کارگزار شما ارز مبنا را در مقابل ارز مظنه می‌فروشد. این بدان معناست که قیمت خرید (ask) بهترین قیمتی است که شما (معامله‌گر) می‌توانید از بازار بخرید. معادل دیگر قیمت خرید (ask)، قیمت پیشنهادی (offer price) است.
تفاوت بین قیمت فروش و خرید را اسپرد (spread) گویند. در مظنه EUR/USD فوق، قیمت فروش (bid)، 1.34568 و قیمت خرید (ask)، 1.34588 است. این کارگزار، کار معامله پول را برای شما راحت کرده است.
اگر می‌خواهیدEUR خود را بفروشید، دکمه «فروش» را فشار داده و یوروهای خود را با نرخ 1.34568 خواهید فروخت. اگر می‌خواهیدEUR بخرید، دکمه «خرید» را فشار داده و با نرخ 1.34588 یورو می‌خرید.
در بخش بعد، چند نمونه را بررسی خواهیم کرد.

 

زمان مناسب برای خرید یا فروش جفت ارزی


در مثال‌های زیر، با کمک آنالیز بنیادین (fundamental analysis)، متوجه می‌شویم که چه زمانی برای خرید یا فروش جفت ارزی انتخابی مناسب است.
اگر در کلاس اقتصاد خود به خواب می‌رفتید یا همیشه غیبت داشتید، نگران نباشید! در دروس بعدی مفصل به آن می‌پردازیم. اما الآن وانمود کنید که از همه‌چیز سر درمی‌آورید…
EUR/USD
در این مثال، ارز مبنای ما یورو «پایه» (basis) خرید/فروش ما است.
اگر مطمئن باشید که اقتصاد ایالات‌متحده آمریکا به‌تدریج ضعیف خواهد شد – که خبر بدی برای دلار آمریکا است – دستور خریدEUR/USD را اجرا خواهید کرد. درواقع شما با پیش‌بینی اینکه ارزش یورو در مقابل ارزش دلار بالا خواهد رفت، یورو را خریداری کرده‌اید. اگر باور داشته باشید که اقتصاد آمریکا قدرتمند است و یورو در مقابل دلار آمریکا ضعیف خواهد شد، دستور فروشEUR/USD را اجرا خواهید کرد. درواقع شما با پیش‌بینی اینکه ارزش یورو در مقابل ارزش دلار پایین  خواهد آمد، یورو را فروخته‌اید.
USD/JPY
در این مثال، ارز مبنای ما دلار آمریکا و «پایه» (basis) خرید/فروش ما است.
اگر فکر می‌کنید که دولت چین به‌منظور کمک به صنعت صادرات خود، ارزش ین را پایین خواهد آورد، دستور خریدUSD/JPY را اجرا خواهید کرد. درواقع شما با پیش‌بینی اینکه ارزش دلار آمریکا در مقابل ارزش ین ژاپن بالا خواهد رفت، دلار آمریکا را خریداری کرده‌اید. اگر باور داشته باشید که سرمایه‌گذاران ژاپنی، پول خود را از بازارهای مالی ایالات‌متحده آمریکا بیرون می‌کشند و دلارهای  آمریکایی خود را به ین تبدیل می‌کنند– که خبر بدی برای دلار آمریکا است – دستور فروشUSD/JPY را اجرا خواهید کرد. درواقع شما با پیش‌بینی اینکه ارزش دلار آمریکا در مقابل ارزش ین ژاپن پایین  خواهد آمد، دلار آمریکا را فروخته‌اید.
GBP/USD
در این مثال، ارز مبنای ما پوند و «پایه» (basis) خرید/فروش ما است.
اگر فکر می‌کنید که رشد اقتصادی بریتانیا به‌تدریج بهتر از ایالات‌متحده آمریکا خواهد شد، دستور خریدGBP/USD را اجرا خواهید کرد. درواقع شما با پیش‌بینی اینکه ارزش پوند در مقابل ارزش دلار آمریکا بالا خواهد رفت، پوند را خریداری کرده‌اید. اگر باور داشته باشید که اقتصاد بریتانیا در حال رکود و اقتصاد ایالات‌متحده آمریکا همچنان مانند «جک بائر» قدرتمند است دستور فروشGBP/USD را اجرا خواهید کرد. درواقع شما با پیش‌بینی اینکه ارزش پوند در مقابل دلار آمریکا ارزش پایین  خواهد آمد، پوند را فروخته‌اید.
USD/CHF
در این مثال، ارز مبنای ما دلار آمریکا و «پایه» (basis) خرید/فروش ما است.
اگر فکر می‌کنید که ارزش فرانک سوییس بالا رفته، دستور خریدUSD/CHF را اجرا خواهید کرد. درواقع شما با پیش‌بینی اینکه ارزش دلار آمریکا در مقابل ارزش فرانک سوییس بالا خواهد رفت، پوند را خریداری کرده‌اید. اگر باور داشته باشید که ضعف بازار مسکن ایالات‌متحده آمریکا، مانعی بر سر راه رشد اقتصادی آینده آن است، دستور فروشUSD/CHF را اجرا خواهید کرد. درواقع شما با پیش‌بینی اینکه ارزش دلار آمریکا در مقابل ارزش فرانک سوییس پایین  خواهد آمد، دلار آمریکا را فروخته‌اید.
معامله مارجین (margin trading)
وقتی برای خرید تخم‌مرغ به فروشگاه می‌روید، نمی‌توانید فقط یک تخم‌مرغ بخرید؛ آن‌ها در بسته‌های دوجینی یا «لات‌های» (lot) 12تایی فروخته می‌شوند.
در بازار ارز، خرید یا فروش 1 یورو خیلی ابلهانه است، بنابراین بسته به کارگزار و نوع حسابی که دارید در «لات‌های» 10,000 واحد ارزی
(میکرو)، 10,000 واحدی (مینی) و 100,000 واحدی (استاندارد) خریدوفروشمی‌شوند (بعداً در مورد لات توضیح خواهیم داد.
«اما من برای خرید 10,000 یورو، پول کافی ندارم! بااین‌وجودمی‌توانم در بازار ارز معامله کنم؟»
با استفاده از معامله مارجین، امکان‌پذیر است!
معامله مارجین اصطلاحی است به معنای معامله با سرمایه استقراضی. با همین روش است که می‌توانید با 25یا 1,000 دلار، موقعیت‌های 1,250 یا 50000 دلاری باز کنید. شما می‌توانیدبه‌سرعت و به قیمتی ارزان با سرمایه اولیه اندک خود، معاملات نسبتاً بزرگ انجام دهید.
اجازه دهید توضیح دهم.
خوب گوش کنید زیرا نکات زیر بسیار مهم هستند!

  1. شما معتقدید که نشانه‌های بازار حاکی از این است که ارزش پوند انگلیس در برابر دلار آمریکا بالا خواهد رفت.
  2. با خرید پوند انگلیس با 2% مارجین، یک لات استاندارد (100,000 واحد GBP/USD) باز کرده و منتظر بالا رفتن نرخ تبادل خواهید شد. وقتی یک لات (100,000 واحد) از GBP/USD با قیمت
    1.50000 می‌خرید، درواقع، 100,000 پوند خریده‌اید که ارزش آن 150,000 دلار آمریکا
    (100,000 واحد GBPX
    1.50000) است.
  3. اگر میزان مارجین 2% باشد، بنابراین برای باز کردن معامله، 3,000
    دلار آمریکا در حساب شما کنار گذاشته می‌شود (2% 
    X 150,000 دلار
    آمریکا). هم‌اکنون شما تنها با 3,000 دلار آمریکا، کنترل 100,000 پوند را به دست گرفته‌اید.
     بعداً مبحث مارجین را عمیق‌تر بررسی خواهیم کرد اما
    امیدواریم با همین توضیحات، متوجه شده باشید که کارکرد آن چیست.
  4. پیش‌بینی‌های شما محقق می‌شود و تصمیم به فروش می‌گیرید. موقعیت را در 1.50500
    می‌بندید. بنابراین، 500 دلار سود کردید.
عملیات شما GBP USD
10,000 پوند، با نرخ تبادل 1.5000 می‌خرید 100,000+ 150,000-
به‌اندازه چشم
برهم زدنی، نرخ تبادل 
GBP/USD به 1.5050 می‌رسد و شما می‌فروشید.
100,000- 150,500+
شما 500 دلار سود کردید 0 500+

وقتی تصمیم بگیرید که یک موقعیت را ببندید، سپرده‌ای که در ابتدا داشتید به شما بازگردانده شده و محاسبه سودها و زیان‌های شما انجام می‌گیرد. این سود یا زیان، به حساب بستانکار شما خواهد رفت (credited to your account). با پیشرفت معاملات خرد بازار ارز، برخی از کارگزاران امکان ساختن لات‌های سفارشی (custom lots) را برای معامله‌گران فراهم می‌سازند. این بدان معناست که شما اجباری برای معامله با لات‌هایمیکرو، مینی یا استاندارد نخواهید داشت! اگر 1,542 رقم موردعلاقه شماست و دوست دارید با این تعداد واحد معامله کنید، مانعی وجود نخواهد داشت!

Rollover
در موقعیت‌هایی که در «زمان cut-off» (cut-off time) کارگزار (معمولاً 5:00 ب.ظ EST) باز می‌شوند، یک نرخ سود (interest rate) روزانه rollover وجود دارد که معامله‌گر بسته به موقعیت و مارجین خود در بازار پرداخت می‌کند یا به دست می‌آورد. اگر نمی‌خواهید در موقعیت خود سودی بپردازید یا کسب کنید، موقعیت‌های خود را تا قبل از ساعت 5:00 ب.ظ (EST) – پایان روز بازار – ببندید.
به دلیل اینکه معامله ارز همان استقراض یک ارز برای خرید ارز دیگر است، هزینه‌هایrollover سود بخشی از معاملات بازار ارز هستند. سود، با ارزی که استقراض شده پرداخت می‌شود و با ارزی که خریده شده به دست می‌آید.
اگر یک ارز را با نرخ سود بالاتر از ارزی که استقراض کرده‌اید، بخرید، تفاوت نرخ سود خالص شما مثبت خواهد بود (مثلاً، USD/JPY) و درواقع پول بیشتری به دست آورده‌اید. حال، اگر تفاوت نرخ سود شما منفی باشد باید مبلغی را پرداخت کنید. اطلاعات بیشتر در موردrollover را از کارگزار یا واسطه خود بپرسید. توجه داشته باشید که بسیاری از کارگزاران خرد، نرخ‌هایrollover خود را بر اساس عوامل مختلف (مثلاً، اهرم افزایش سرمایه حساب و نرخ‌های وام بین‌بانکی) تنظیم می‌کنند.
لطفاً برای کسب اطلاعات بیشتر در موردrollover و فرایندهای بستانکار/بدهکار (crediting/debiting) به کارگزار خود مراجعه کنید.
جدول زیر به شما کمک خواهد کرد تا تفاوت‌های نرخ سود ارزهای اصلی را دریابید. نرخ‌های این جدول تا 25/07/2014 اعتبار داشتند.

نرخ‌های سود مبنا (benchmark interest rate)

کشور نرخ سود
ایالات‌متحده آمریکا 0.25%
منطقه یورو 0.15%
انگلستان 0.50%
ژاپن 0.10%
کانادا 1.00%
استرالیا 2.50%
نیوزیلند 3.50%
سوییس 0.00%

در دروس بعدی،به شما خواهیم آموخت که چگونه

از تفاوت‌های

 

 

 

 

 

 

پیپ (pip) در بازار ارز چیست؟

در این بخش باید کمی از ریاضیات استفاده کنیم. احتمالاً کلمات «پیپ»، «پیپت» (pipette) و «لات» را به‌وفورشنیده‌اید. در این بخش به معنای آن‌ها پی برده و خواهید فهمید که ارزش آن‌ها چگونه محاسبه می‌شود.
اطلاعات موجود در این بخش را به‌خوبی یاد بگیرید زیرا این اطلاعات، دانش پایه و ضروری برای همه معامله‌گران در بازار ارز است. تا وقتی ارزش‌های پیپ و محاسبه سود و زیان را به‌خوبی فرانگرفته‌اید، فکر معامله را از مغزتان بیرون کنید.
پیپ چیست؟ پیپت چیست؟
واحد سنجش تغییر در ارزش بین دو ارز، «پیپ» نام دارد. اگر EUR/USD از 1.2250 به 1.2251 برسد، این 0.0001 USD افزایش در ارزش ارز، یک پیپ است. پیپ، معمولاً آخرین رقم اعشار مظنه است. اکثر جفت‌ها 4 رقم اعشار دارند اما گاهی استثنائاتی مانند جفت‌های ین ژاپن وجود دارند که دو رقم اعشار دارند.نکته بسیار مهم:برخی از کارگزاران، به‌جای اینکه جفت‌های ارزی را با «4 و 2» اعشار استاندار اعلام کنند (quote) با «5 و 3» اعشار اعلام می‌کنند. آن‌هاپیپ‌های کسری (fractional pipsرا که به «پیپت» معروف‌اند، اعلام می‌کنند. مثلاً اگر GBP/USD از 1.51542 به 1.51543 برسد، به آن 0.00001 USD که افزایش یافته، یک پیپت گویند.
همان‌طور که می‌دانید هر ارز ارزش نسبی خود را دارد، بنابراین محاسبه ارزش پیپ برای جفت ارزی تعیین‌شده ضروری است. در مثال زیر، از مظنه‌های دارای 4 اعشار استفاده کرده‌ایم. به‌منظور توضیح بهتر محاسبات، نرخ‌های تبادل به شکل نسبت نشان داده خواهند شد (مثلاً، EUR/USD با نرخ 1.2500، به شکل «USD 1.2500/EUR1» نوشته خواهد شد.
مثال نسبت نرخ تبادل: 1.0200 = USD/CAD. که می‌خوانیم، 1 USD به 1.0200 CAD (یا CAD 1.0200/USD 1).(تغییر ارزش در ارز متقابل) چند برابر نسبت نرخ تبادل (times the exchange rate ratio) = ارزش پیپ (برحسب ارز مبنا)[ 1.0200 CAD /USD1] [0.0001 CAD ]
یا
(به ازای معامله هر واحد) USD
0.00009804 = 
USD 1 X [(CAD 1.0200) / (CAD 0.0001)]
با توجه به این مثال، اگر 10,000 واحد USD/CADمعامله کنیم، تغییر یک پیپی در نرخ تبادل، تقریباً موجب تغییر 0.98 دلاری در ارزش موقعیت خواهد شد (واحد/USD 0.0000984 X واحد 10,000). (از واژه «تقریباً» به این دلیل استفاده کردیم
که با تغییر نرخ تبادل، ارزش هر پیپهم‌تغییر خواهد کرد) 
در جفت ارزی زیر، ارز متقابل ما ین ژاپن است.

GBP/JPY با نرخ 123.00
توجه داشته باشید کهاین جفت ارزی برای سنجش تغییر 1 پیپی در ارزش، تنها دو اعشار دارد (اکثر ارزهای دیگر دارای چهار اعشار هستند). در این مورد، تغییر یک پیپی برابر با JPY 0.01 خواهد بود.
(تغییر ارزش در ارز متقابل) چند برابر نسبت نرخ تبادل (times the exchange rate ratio) = ارزش پیپ (برحسب ارز مبنا)

[JPY 123.00/GBP 1] X[JPY 0.01]
یا
GBP 0.0000813 = GBP 1 X [(JPY 123.00) / (JPY 0.01)]
بنابراین، اگر 10,000 واحد GBP/JPY معامله کنیم، هر تغییر پیپ در ارزش تقریباً معادل GBP 0.813 خواهد بود.

یافتن ارزش پیپ در واحد ارزی حساب (account denomination)

حال که ارزش پیپ موقعیت خود را دریافتید، باید بدانید که ارزش پیپ برحسب ارز حساب شما (account currency) چقدر است. بالاخره این یک بازار جهانی است واحد ارزی حساب همه افراد یکسان نیست. این بدان معناست که ارزش پیپ باید به واحد ارزی حسابی که با آن معامله می‌کنیم برگردانده شود. این محاسبه از همه محاسبه‌های دیگر آسان‌تر است. باید «ارزش پیپ به‌دست‌آمده» را ضرب در/تقسیم بر واحد ارزی حساب خود و واحد ارزی موردنظر کنید. اگر واحد ارزی «ارزش پیپ به‌دست‌آمده»، همان واحد ارزی ارز مبنا در مظنه نرخ ارز باشد:می‌خواهیم بااستفاده از مثال GBP/JPY فوق، ارزش پیپ به‌دست‌آمده را –GBP 0.813 – با نسبت نرخ تبادل 1.5590 (GBP/USD) به USD تبدیل کنیم. اگر واحد ارزی موردنظر، ارز متقابل نرخ تبادل باشد، تنها کافی است که «ارزش پیپ به‌دست‌آمده» را بر نسبت نرخ تبادل مربوطه تقسیم کنید:

(USD 1.5590/GBP 1) / (به ازای هر پیپ) GBP 0.813

(یا به ازای هر تغییرپیپ) USD 1.2647 = (USD 1.5590)X [(GBP 1) / (GBP 0.813)]

بنابراین، به ازای هر 0.01 تغییر پیپ در GBP/JPY، ارزش  موقعیت واحد 10,000تایی تقریباً USD 1.27 تغییر می‌کند.
اگر واحد ارزی موردنظر، ارز مبنای نسبت نرخ تبادل باشد، تنها کافی است که «ارزش پیپ به‌دست‌آمده» را در نسبت نرخ تبادل مربوطه ضرب کنید.
می‌خواهیم با استفاده از مثال USD/CAD فوق، ارزش پیپ USD 0.98 را به دلار نیوزیلند به دست آوریم. نسبت نرخ تبدیل ما 0.7900
است:

(USD 0.7900/NZD 1) / (به ازای هر پیپ) USD 0.98 یا
(به ازای هر تغییر
پیپ) NZD 1.2405 = (NZD 1)X [(USD 0.7900) / (USD 0.98)]
بنابراین، به ازای
هر 0.0001 تغییر پیپ در USD/CAD، ارزش موقعیت
واحد 10,000تایی تقریباً NZD
1.24 تغییر می‌کند.
حتی اگر تا الآن در محاسبه ارزش‌های پیپ به یک نابغه تبدیل شده باشید، احتمالاً با بی‌حوصلگی فکر می‌کنید که «آیا من باید همه این محاسبات را انجام دهم؟» مسلماً پاسخ، نه، خواهد بود. تقریباً همه کارگزاران بازار ارزبه‌صورت خودکار همه این محاسبات را برای شما انجام خواهند داد اما خیلی خوب است که خودتان هم از چگونگی آن باخبر باشید. اگر کارگزارتان این محاسبات را انجام نمی‌داد، اصلاً نگران نباشید –می‌توانید از ماشین‌حساب محاسبه ارزش پیپ استفاده کنید. می‌بینید ما چقدر فوق‌العاده‌ایم؟!

در بخش بعد، خواهیم گفت که چگونه این مقادیر به‌ظاهر ناچیز، اهمیت پیدا خواهند کرد.

 

 

در بازار ارز، لات به چه معناست؟

در گذشته، معاملات بازار ارزلحظه‌ای تنها با مقادیر معینی  انجام می‌گرفت که لات نام داشت. اندازه استاندارد لات، 100,000 واحد است. البته اندازه‌های مینی، میکرو نانو که به ترتیب، 10,000، 1,000 و 100 واحد هستند نیز وجود دارد.

لات تعداد واحد
استاندارد 100,000
مینی 10,000
میکرو 1,000
نانو 100

همان‌طور که می‌دانید، تغییر ارزش یک واحد ارزی نسبت به واحد ارزی دیگر با «پیپ» سنجیده می‌شود که درصد بسیار بسیار کوچکی از یک واحد از ارزش ارزی است. به‌منظور استفاده از این تغییر بسیار اندک در ارزش، باید مقادیر بسیار زیادی از یک واحد ارزی را معامله کرده تا شاهد سودوزیان قابل‌توجهی باشید.
فرض کنید که اندازه لات ما 100,000 واحد (لات استاندارد)
است. اکنون، برخی از مثال‌ها را دوباره محاسبه خواهیم کرد تا چگونگی تأثیرگذاری آن را بر ارزش پیپ متوجه شویم.

 

 

  1. EUR/USD با نرخ تبادل 1.1930(1.1930/ 0.0001) X100,000 برابر است با 8.34 X 1.1930 برابر است با 9.99734 دلار آمریکا (به ازای هر پیپ) که آن را گرد کرده و 10 دلار آمریکا حساب می‌کنیم.
  2. GBP/USD با نرخ تبادل 1.8040(1.8040 / 0.0001) X 100,000 برابر است با 5.54 X 1.8040 برابر است با 9.99416 دلار آمریکا (به ازای هر پیپ) که آن را گرد کرده و 10 دلار آمریکا حساب می‌کنیم.

ممکن است کارگزار شما روش دیگری برای محاسبه ارزش پیپ نسبت به‌اندازه لات داشته باشد اما با هر روشی که محاسبه کند، می‌تواند ارزش پیپ ارزی را که معامله می‌کنید در همان زمان به شما اعلام کند. با تحرک بازار، ارزش پیپ نیز بسته به ارزی که در حال معامله آن هستید تغییر خواهد کرد.
اهرم افزایش سرمایه چیست؟
حتماً متعجب شده‌اید که چگونه یک سرمایه‌گذار کوچک مثل شما قادر است با این مقدار پول معامله کند. می‌توانید تصور کنید که کارگزار شما مانند بانک است و 100,000 دلار به شما قرض داده تا ارز بخرید. تنها چیزی که بانک از شما می‌خواهد این است که به نشانهحسن‌نیت، یک سپرده 1,000 دلاری نزد او داشته باشید که از آن را نگهداری خواهد کرد اما نه به‌عنوان امانت. باور نمی‌کنید که همه‌چیز انقدر خوب باشد، نه؟ مکانیسم معاملات بازار ارز با استفاده از اهرم افزایش سرمایه، این‌گونه است.

میزان اهرم مالی بستگی به کارگزار و انتخاب خود شما دارد. عموماً کارگزاران از شما یک سپرده معاملاتی می‌خواهند که به آن «مارجین حساب» (account margin) یا «مارجین اولیه» ( margin)initial  گویند. پس‌ازاینکه پول خود را سپرده‌گذاری کردید، قادر خواهید بود معامله کنید. همچنین، کارگزار تصریح خواهد کرد که چقدر پول برای هر موقعیتی که (لات) معامله می‌شود، لازم است. مثلاً اگر اهرم افزایش سرمایه مجاز 100:1 باشد (یا 1% از موقعیت لازم باشد) و شما بخواهید موقعیتی به ارزش 100,000   دلار آمریکا معامله کنید، اما فقط 5,000 دلار در حسابتان دارید. مشکلی نیست! کارگزار شما 1,000 دلار به‌عنوانپیش‌پرداخت یا «مارجین» کنار می‌گذارد و به شما اجازه خواهد داد مبلغ باقیمانده را «قرض» بگیرید. بدیهی است که هر سودوزیانی به تراز پول باقیمانده (cash balance) در حسابتان اضافه شده یا از آن کسر خواهد شد.
حداقل تضمین (مارجین) برای هر لات به کارگزار شما بستگی دارد. در مثال فوق، کارگزار 1% مارجین درخواست کرده بود. این بدان معناست که کارگزار برای هر معامله 100,000 دلاری، 1,000 دلار سپرده برای آن موقعیت می‌خواهد.
چگونه سودوزیان را محاسبه کنم؟
حال که می‌توانید ارزش پیپ و اهرم افزایش سرمایه را محاسبه کنید، بهتر است نحوه محاسبه سودوزیان خود را نیز فراگیرید.
فرض کنید می‌خواهید دلار آمریکا خریده و فرانک سوییس را بفروشید.

  1. نرخی که به شما اعلام‌شده 1.4530 / 1.4525 است. به دلیل اینکه دلار آمریکا را خریداری می‌کنید، آنچه برای شما اهمیت دارد قیمت «خرید» (ask) 1.4530 است یا همان قیمتی که معامله‌گران حاضر به فروش هستند.
  2. بنابراین، 1 لات استاندارد (100,000 واحد) با نرخ 1.4530 می‌خرید.
  3. چند ساعت بعد، قیمت به 1.4550 می‌رسد و شما تصمیم می‌گیرید که معامله را ببندید.
  4. نرخ جدیدی که برای USD/CHFاعلام‌شده، 1.4555 / 1.4550 است. به دلیل اینکه شما در حال بستن معامله خود هستید و در ابتدا برای ورود به معامله ارز خریده‌اید، هم‌اکنونبه‌منظور بستن معامله باید ارز خود را بفروشید. بنابراین، قیمت «فروش» (bid)، 1.4550 خواهد بود.
  5. تفاوت 1.4530 و 1.4550، 0.0020 یا 20 پیپ است.
  6. با استفاده از فرمولی که قبلاً یاد گرفتیم، داریم: دلار 137.40 = پیپ 20 x (به ازای هر پیپ) دلار 6.87 = 100,000 x (1.4550/0.0001)

به یاد داشته باشید که وقتی وارد معامله یا از آن خارج می‌شوید، در معرض اسپرد مظنه خرید/فروش (bid/offer) قرار خواهید گرفت. وقتی یک واحد ارزی را می‌خرید، از قیمت خرید (ask) یا قیمت پیشنهادی استفاده می‌کنیدوقتی می‌فروشید، از قیمت فروش (bid) استفاده خواهید کرد.
در بخش بعدی، رایج‌ترین اصطلاحات بازار ارز را که تاکنون یاد گرفته‌اید مرور خواهیم کرد.

 

با استفاده از اصطلاحات بازار ارز، عشق زندگی خود را تحت تأثیر قرار دهید

شما باید اصطلاحاتی که در بازار ارز وجود دارد یاد بگیرید… خصوصاً اگر دوست دارید دل کسی را که عاشقش هستید، به دست آورید. شما که تازه‌کار هستید، باید قبل از انجام هر معامله‌ای برخی از اصطلاحات بازار را همانند کف دست خود بلد باشید. برخی از این اصطلاحات را در بخش‌های قبل یاد گرفته‌اید اما مرور آن‌ها ضرری ندارد.

ارزهای اصلی و فرعی

به ارزهایی که بیش از همه معامله می‌شوند (USD، EUR، JPY، GBP، CHF، CAD، NZD و AUD)، «ارزهای اصلی» و به بقیه ارزها، «ارز فرعی» گویند.

ارز مبنا

اولین ارز در هر جفت ارزی را «ارز مبنا» گویند. مظنه ارزی نشان می‌دهد که ارزش ارز مبنا در مقابل ارز دوم چقدر است. مثلاً، اگر نرخ USD/CHF برابر با 1.6350  باشد، نتیجه می‌گیریم که ارزش یک USD برابر با 1.6350 است.

در بازار ارز، معمولاً دلار آمریکا ارز «مبنای» مظنه‌هاست؛ بدان معنا که مظنه‌هابه‌صورت یک واحد USD 1 که با ارز دیگر جفت شده است اعلام می‌شوند. استثنائات اصلی این قاعده، پوند انگلیس، یورو دلار استرالیا و نیوزیلند هستند.

ارز مظنه (quote currency)

دومین ارز در همه جفت‌های ارزی را «ارز مظنه» گویند. معمولاً به آن ارز پیپ می‌گویند و سود یا زیان محقق‌نشده با این واحد ارزی بیان می‌شود.

پیپ

کوچک‌ترین واحد قیمت هر ارز را «پیپ» گویند. تقریباً همه جفت‌های ارزی از پنج رقم عمده تشکیل شده‌اند و در اکثر جفت‌ها پس از اولین رقم، علامت اعشار قرارمی‌گیرد، مثلاًEUR/USD برابر است با 1.2535. در این مثال، یک پیپ برابر است با کمترین تغیر در چهارمین رقم اعشار – یعنی 0.0001. بنابراین، اگر ارز مظنه در هر جفت، USD باشد، همیشه یک پیپ برابر است با 100/1 از یک سنت.

جفت‌های ین ژاپن از این قاعده مستثنا هستند، بدان معنا که در آن‌ها یک پیپ برابر است با 0.01.

پیپت

یک-دهم پیپ را «پیپت» گویند. برخی کارگزاران به‌منظوردقیق‌تر کردن نرهای اعلامی، پیپ‌های کسری یا پیپت‌ها را اعلام می‌کنند. مثلاً اگر EUR/USD از 1.32156 به 1.32158  برسد، تغییر آن 2 پیپت بوده است.

قیمت فروش (bid price)

قیمتی که بازار یک جفت ارزی را در بازار ارز می‌خرد، «قیمت فروش» گویند. معامله‌گر با این قیمت می‌تواند ارز مبنا را بفروشد. این قیمت در سمت چپ مظنه نشان داده می‌شود.

مثلاً در مظنه GBP/USD به نرخ 15/1.8812، قیمت فروش، 1.8812 است. این بدان معناست که یک پوند انگلیس به قیمت 1.8812 دلار آمریکا فروخته می‌شود.

قیمت خرید یا قیمت پیشنهادی (as/offer price)

قیمتی که بازار یک جفت ارزی را در بازار ارز می‌فروشد، «قیمت خرید یا قیمت پیشنهادی» گویند. شما می‌توانید با این قیمت ارز مبنا را بخرید. این قیمت در سمت راست مظنه نشان داده می‌شود.

مثلاً در مظنه EUR/USD به نرخ 15/1.2812، قیمت خرید، 1.2815 است. این بدان معناست که یک یورو به قیمت 1.2815 دلار آمریکا فروخته می‌شود.

اسپرد قیمت فروش/خرید

تفاوت قیمت فروش و خرید را «اسپرد» گویند. «مظنه رقم بزرگ» ()، اصطلاحی است که معامله‌گران برای چند رقم اول نرخ تبادل به کارمی‌برند. معامله‌گران معمولاً این ارقام را در مظنه‌های خود حذف می‌کنند. مثلاً، اگر نرخ USD/JPY، 118.34/118.30 باشد، اعلام شفاهی آن با حذف سه رقم اول به‌صورت «34/30» خواهد بود. در این مثال، USD/JPY دارای 4 پیپ اسپرد است.

شکل قراردادی مظنه (quote convention)

نرخ‌های تبادل در بازار ارز به شکل زیر بیان می‌شوند:

قیمت فروش / خرید = ارز مظنه / ارز مبنا

هزینه معاملاتی (transaction cost)

هزینه معاملاتی معاملات دوطرفه (round-turn trade)، ویژگی اصلی اسپرد قیمت فروش/خرید است. دوطرفه به معنای یک معامله خرید (یا فروش) و یک معامله فروش تعدیلی (offsetting trade) (یا خرید) همان جفت ارزی با همان اندازه است. مثلاً، در موردی که نرخ EUR/USD برابر با 15/1.2812 است، هزینه معاملاتی سه پیپ است.

فرمول محاسبه هزینه معاملاتی به‌قرار زیر است:

قیمت فروش – قیمت خرید = (اسپرد) هزینه معاملاتی

ارزهای متقابل

هر جفت را که متشکل از دلار آمریکا نباشد، «ارز متقابل» گویند. قیمت این جفت‌ها دارای نوسان است زیرا معامله‌گردرواقع، دو معامله با USD انجام داده است. مثلاً خرید EUR/GBP به معنای خرید جفت ارزی EUR/USD و فروش GBP/USD است. معمولاً هزینه معاملاتی جفت‌های ارزی متقابل بیشتر است.

مارجین

وقتی یک حساب مارجین جدید نزد کارگزار بازار ارز بازمی‌کنید، باید حداقل مبلغ لازم را سپرده‌گذاری کنید. این مبلغ نزد کارگزاران مختلف، متفاوت و از 100 دلار تا 100,000 دلار در نوسان است.

هر وقت که معامله جدیدی انجام می‌دهید، درصد معینی از تراز حساب به‌عنوان مارجین اولیه برای معامله جدید در حساب مارجین کنار گذاشته‌می‌شود که میزان آن به جفت ارزی، قیمت فعلی آن و تعداد واحدهایی (یا لات‌هایی) مورد معامله بستگی دارد. اندازه لات همیشه نمایانگر ارز مبنا است.

مثلاً، فرض کنید که یک حساب مینی باز کرده‌اید که اهرم افزایش سرمایه آن 200:1 است یا 0.5% مارجین دارد. با حساب‌های مینی می‌توانلات‌های مینی را معامله کرد. فرض کنید یک لات مینی برابر است با 10,000$. اگر بخواهید یک لات مینی باز کنید، به‌جای 10,000$ باید 50$ در حساب بگذارید (50$ = 0.5% x 10,000$).

اهرم افزایش سرمایه

نسبت میزان سرمایه استفاده سده در یک معامله به سپرده تأمینی موردنیاز (مارجین) را «اهرم افزایش سرمایه» گویند. اهرم افزایش سرمایه، قدرت کنترل مبلغ زیادی دلار با مقدار نسبتاً کمی سرمایه است. اهرم افزایش سرمایه نسبت به کارگزاران مختلف از 2:1 تا 500:1 متفاوت است.

حال که عشق زندگی خود را با اصطلاحات بازار ارز تحت تأثیر قرار دادید، چطور است او را با انواع مختلف دستور متعجب کنید؟!

 

انواع دستورهای بازار ارز

اصطلاح «دستور» به نحوه ورود شما به معامله یا خروج از آن اشاره دارد. در این بخش، انواع دستورهای بازار ارز را بررسی خواهیم کرد.

مطمئن شوید که کارگزار شما چه نوع دستورهایی را قبول می‌کند. کارگزاران مختلف، دستورهای متفاوتی را قبول می‌کنند. برخی دستورهای پایه را همه کارگزاران قبول می‌کنند و برخی از دستورها عجیب به نظر می‌رسند.

انواع دستورهای بازار ارز

دستور لحظه‌ای

«دستور لحظه‌ای»، دستور خرید یا فروش با بهترین قیمت ممکن است.

مثلاً، فعلاً قیمت فروش EUR/USD، 1.2140 و قیمت خرید آن 1.2142 است. اگر بخواهید در بازار EUR/USD بخرید، با قیمت خرید 1.2142 به شما فروخته خواهد شد. دکمه خرید را فشار داده و پلتفرم معاملاتی، فوراً دستور خرید را دقیقاً با همان قیمت اجرا خواهد کرد.

تقریباً شبیه به دکمه «سفارش با یک-کلیک» در وب‌سایت «آمازون» است. اگر از قیمت فعلی راضی باشید، با یک فشار کالای موردنظر خود را می‌خرید! تنها تفاوت بازار ارز با وب‌سایت «آمازون» این است که به‌جای خرید سی.دی. «جاستین بیبر»، یک واحد ارزی را به ازای واحد ارزی دیگر می‌خرید یا می‌فروشید.

دستور ورود لیمیت

«دستور ورود لیمیت»، دستوری است که برای خرید پایین‌تر از قیمت بازار یا فروش بالاتر از قیمت بازار با قیمتی معین صادر می‌شود.

مثلاً، EUR/USD فعلاً با نرخ 1.2050 معامله می‌شود. اگر قیمت به 1.2070 برسد، شما قصد فروش (short) دارید. یا باید مقابل مانیتور خود بنشینید تا قیمت به 1.2070 برسد (که در این صورت باید دکمه دستور لحظه‌ای فروش را فشار دهید)، یا اینکه می‌توانید دستور لیمیت فروش با نرخ 1.2070 را اجرا کنید (که در این صورت می‌توانید از کامپیوتر خود جدا شده و به کلاس رقص خود بروید).

اگر قیمت تا 1.2070 بالا رود، پلتفرم معاملاتی به‌صورت خودکار دستور فروش را با بهترین قیمت ممکن اجرا خواهد کرد.

وقتی از این نوع دستور ورود استفاده می‌کنیم که معتقدیم قیمت، با رسیدن به قیمتی که ما تعیین کرده‌ایم، برعکس می‌شود!

دستور توقف ورود

«دستور توقف ورود»، دستوری است که به‌منظور خرید بالاتر از قیمت بازار یا فروش پایین‌تر از قیمت بازار با بهترین قیمت ممکن صادر می‌شود.

مثلاً، GBP/USD فعلاً با نرخ 1.5050 معامله می‌شود و به‌همین صورت در حال افزایش است. شما معتقدید که این روند تا رسیدن به نرخ 1.5060 ادامه خواهد یافت. به دو روش می‌توانید تفکر خود را محقق کنید: مقابل مانیتور خود بنشینید تا قیمت به 1.2070 برسد و خرید را انجام دهید یا دستور توقف ورود را با نرخ 1.5060 اجرا کنید. وقتی از دستور توقف ورود استفاده می‌کنیم که معتقدیم قیمت در همان مسیر حرکت خواهد کرد!

دستور توقف زیان

«دستور توقف زیان» به‌منظور جلوگیری از زیان بیشتر و درزمانی که قیمت علیه شماست، صادر می‌شود. این نوع دستور را با خاطر داشته باشید. این دستور تا زمانی که موقعیت بسته نشده باشد یا شما آن را لغو نکرده باشید، معتبر خواهد بود.

مثلاً، می‌خواهیدEUR/USD را با نرخ 1.2230 خریداری کنید (long). به‌منظور محدود کردن حداکثر زیان خود، دستور توقف زیان را در نرخ 1.2200 اجرا می‌کنید. این بدان معناست که اگر کاملاً در اشتباه بودید و نرخ EUR/USDبه‌جای بالا رفتن تا 1.2200 پایین آمد، پلتفرم معاملاتی شما به‌طور خودکار دستور فروش به نرخ 1.2200 را با بهترین قیمت موجود اجرا کرده و موقعیت شما را با 30 پیپ زیان می‌بندد.

این دستور برای مواقعی که نمی‌خواهید کل روز را مقابل مانیتور بنشینید و نگران از دست دادن تمام پول خود باشید، بسیار مفید است. به‌راحتیمی‌توانید برای همه موقعیت‌های باز، این‌دستور را تنظیم کنید و به تفریحات خود برسید!

دستور توقف زیان متحرک

«دستور توقف زیان متحرک»، نوعی دستور توقف زیان است که مربوط به معامله‌ای است که با نوسانات قیمت تغییر می‌کند.

فرض کنید که تصمیم دارید USD/JPY را با نرخ 90.80  بفروشید (short) و دستور توقف زیان متحرک 20 پیپ را تنظیم کرده‌اید. این بدان معناست که در اصل، توقف زیان شما 91.00 است. اگر قیمت پایین بیاید و به 90.60 برسد، توقف زیان متحرک شما نیز کاهش یافته و به 90.80 می‌رسد (یا سربه‌سرمی‌شود).

بااین‌وجود فراموش نکنید که توقف شما در این سطح قیمت جدید باقی می‌ماند و اگر قیمت بازار به ضرر شما افزایش یابد، تغییر نخواهد کرد. طبق مثال بالا، اگر USD/JPY به 90.40 برسد، توقف شما به 90.60 خواهد رسید (یا در سود 20 پیپی قفل خواهد شد).

معامله شما تا زمانی که قیمت به‌اندازه 20 پیپ به ضرر شما  تغییر نکند، باز خواهد ماند. به‌محض اینکه قیمت بازار به قیمت توقف زیان متحرک شما برسد، دستور لحظه‌ایبه‌منظور بستن موقعیت شما با بهترین قیمت موجود ارسال خواهد شد و موقعیت شما بسته می‌شود.

دستورهای عجیب بازار ارز

دستور اجرا تا زمان لغو (GTC)

«دستور GTC» تا زمانی که شما آن را لغو نکرده‌اید، فعال خواهد بود. کارگزار شما هیچ‌گاه آن را لغو نخواهد کرد. بنابراین، خود شما وظیفه دارید که صدور این دستور را به یاد داشته باشید.

دستور اجرا به‌مدت یک روز (GFD)

«دستور GFD» تا پایان روز معاملاتی فعال خواهد بود. به دلیل اینکه بازار ارز خارجی یک بازار 24 ساعته است، منظور از پایان روز، همان ساعت 5:00 ب.ظ (EST) و همزمان با بسته شدن بازارهای ایالات‌متحده آمریکاست اما توصیه می‌شود که این مسئله را از کارگزار خود بپرسید.

دستور اجرای یکی منجر به لغو دیگری (OCO)

«دستور OCO» ترکیبی از دو دستور ورود و/یا توقف زیان است. دو دستور دارای دو متغیر مدت‌زمان و قیمت، بالاتر و پایین‌تر از قیمت فعلی تنظیم می‌شوند. وقتی یک دستور اجرا می‌شود، دستور دیگر لغو خواهد شد.

فرض کنید که قیمت EUR/USD، 1.2040 است. شما می‌خواهید یا فراتر از سطح مقاومت (RESISTANCE LEVEL) با انتظار سربه‌سری به نرخ 1.2095 خرید کنید یا اگر قیمت به کمتر از 1.1985 رسید، موقعیت خرید ایجاد کنید. بنابراین، اگر قیمت به 1.2095 رسید، دستور خرید شما اجرا خواهد شد و دستور فروششما در نرخ 1.1985 به‌طور خودکار لغو خواهد شد.

دستور اجرای یکی منجر به اجرای دیگری (OTO)

«دستور OTO»، متضاد دستور OCO است و تنها زمانی دستورهای را اجرا می‌کند که دستور مادر اجرا شده باشد. وقتی ازاین‌دستور استفاده می‌کنیم که در پی کسب سود و توقف زیان پیش از موعد هستیم، حتی قبل از اینکه وارد معامله شویم.

مثلاً، در حال حاضر USD/CHF با نرخ 1.2000 معامله می‌شود. شما معتقدید که به‌محض رسیدن به1.2100  برعکس شده و روند نزولی خواهد داشت اما تنها تا 1.900 کاهش خواهد یافت.
مشکل اینجاست که شما مجبورید یک هفته برای شرکت در مسابقه‌ای به کوه فیجی بروید و در آنجا دسترسی به اینترنت ندارید.

برای اینکه شانس این معامله را از دست ندهید، یک دستور لیمیت فروش در نرخ 1.2000 و همزمان یک دستور لیمیت خرید مرتبط به آن با نرخ 1.1900 تنظیم، و برای احتیاط، یک دستور توقف زیان نیز در نرخ 1.2100 تنظیم می‌کنید. این یک دستور OTO است، بدان معنا که هر دو دستور لیمیت خرید و توقف زیان تنها در صورتی اجرا می‌شوند که دستور خرید اولی با نرخ 1.2000 اجرا شده باشد.

درنتیجه…

انواع دستورهای پایه بازار ارز (لحظه‌ای، ورود لیمیت، توقف ورود، توقف زیان و توقف زیان متحرک) معمولاً برای اکثر معامله‌گران کافی هستند. مگر درصورتی‌که یک معامله‌گرکهنه‌کار نیستید (نگران نباشید، با تمرین و گذشت زمان ممکن خواهد شد)، زیاد هیجان‌زده نشوید و دست به طراحی یک سیستم پیچیده معاملاتی با تعداد زیادی از دستورهای عجیب‌وغریب نزنید.

ابتدا با همین مقدمات کار خود را شروع کنید.

پیش از انجام معامله، مطمئن شوید که سیستم ورود دستور کارگزار خود را به‌خوبی درک کرده و مشکلی با آن ندارید.

همچنین، همیشه برای کسب اطلاعات خاص دستورها با کارگزار خود در ارتباط باشید و ببینید که آیا وقتی یک موقعیت بیش از یک روز طول بکشد، هزینه‌هایrollover شامل آن می‌شود یا خیر. بهترین استراتژی، استفاده از دستورهای ساده است.

تا زمانی که کاملاً بر پلتفرم معاملاتی خود و سیستم ورود دستور آن مسلط نشده‌اید، با پول واقعی معامله نکنید. معاملات نادرست، بیش ازآنچه شما فکر می‌کنید اتفاق می‌افتند!

 

حساب آزمایشی، راهی به سوی موفقیت

شما می‌توانی نزد اکثر کارگزاران بازار ارز به‌صورترایگان، حساب‌های آزمایشی باز کنید. این حساب‌های «الکی» تمام قابلیت‌های حساب‌های «واقعی» را دارند.

پس چرا رایگان هستند؟

زیرا کارگزاران دوست دارند شما همه زیروبم‌هایپلتفرم معاملاتی آن‌ها را یاد بگیرید، بدون تقبل هیچ ریسکی از معاملات خود لذت ببرید و درنهایت عاشق آن‌ها شده و با پول واقعی سپرده‌گذاری کنید. حساب آزمایشی، این امکان را برای شما فراهم می‌سازد که اطلاعات خود را درباره بازار ارز افزایش داده و مهارت‌های معاملاتی خود را بدون تقبل هیچ ریسکی امتحان کنید.

بله، درست است، هیچ ریسکی!

شما باید تا زمانی که به یک سیستم قدرتمند و سودآور دست پیدا نکرده‌اید، معاملات آزمایشی انجام دهید و حتی فکر معامله با پول واقعی را نیز از مغزتان بیرون کنید.

تکرار می‌کنیم – شما باید تا زمانی که به یک سیستم قدرتمند و سودآور دست پیدا نکرده‌اید، معاملات آزمایشی انجام دهید و حتی فکر معامله با پول واقعی را نیز از مغزتان بیرون کنید.

اعلامیه «پولت را هدر نده»

حالا، دست خود را روی قلبتان بگذارید و بگویید…

« من تا زمانی که به یک سیستم قدرتمند و سودآور دست پیدا نکرده‌ام، معاملات آزمایشی انجام داده و
حتی فکر معامله با پول واقعی را نیز از مغزم بیرون خواهم کرد.»

حالا سر خود را با انگشت اشاره لمس کنید و بگویید…

«من یک معامله‌گر باهوش و صبور در بازار ارز هستم!»

تا زمانی که با حساب آزمایشی خود به‌صورت مستمر سود نکرده‌اید، حساب معاملاتی واقعی باز نکنید.

اگر نمی‌توانید تا آن زمان صبر کنید، حداقل به مدت دو ماه به‌صورت آزمایشی معامله کنید. حداقل دو ماه دیرتر همه پول خود را از دست می‌دهید، نه؟! اگر نمی‌توانید دو ماه تحمل کنید، بهتراست همه آن پول را به خیریه موردعلاقه خود اهدا کنید تا راحت شوید.

روی یک جفت ارزی اصلی متمرکز شوید.

تمرکز بر بیش از یک جفت ارزی در ابتدای کار بسیار دشوار است. بر یکی از جفت‌های اصلی تمرکز کنید زیرا دارای نقدینگی بالاتر هستند و اسپردهای آن‌هاارزان‌تر است.

شما می‌توانید با پشتکار، فداکاری، کمی شانس، عقل سلیم و قضاوت‌های بجا، در معاملات ارزی نیز همانند وجوه دیگر زندگی برنده باشید.

 

معاملات بازار ارز، میانبری برای پولدار شدن نیست!

پیش از اینکه ادامه دهیم، باید کاملاً صادق باشیم و قبل از اینکه وارد معاملات ارزی شوید، مطلبی را با شما در میان بگذاریم…

  1. همه معامله‌گران بازار ارز  منظورمان واقعاً همهمعامله‌گران است  در معاملات، متضرر می‌شوند.

نود درصد معامله‌گرانبه دلیل عدم برنامه‌ریزی، تمرین، نظم و انضباط، و قواعد خوب مدیریت پول، متضرر می‌شوند. اگر از بازنده شدن نفرت دارید یا یک کمال‌گرای واقعی هستید، شما هم به‌سختیمی‌توانید خود را با معاملات وفق دهید زیرا همه معامله‌گران در طول فعالیت خود بالاخره در معامله‌ای بازنده خواهند شد.

  1. معامله در بازار ارز برای افراد بیکار، افراد کم‌درآمد، افرادی که تا خرخره در قرض هستند، افرادی که از پس پرداخت قبض برق خود برنمی‌آیند یا به نان شب خود محتاج‌اند مناسب نیست.

حداقل باید 10,000$ سرمایه اولیه (در یک حساب مینی) داشته باشید که از دست دادن آن برایتان حیاتی نباشد. انتظار نداشته باشید که با یک حسابچندصد دلاری، میلیاردر شوید.

بازار ارز به دلیل اندازه بسیار بزرگ، نقدینگی و احتمال حرکت ارزها در رون‌های قدرتمند، یکی از محبوب‌ترین بازارها نزد سفته‌بازان است. شاید تصور کرده باشید که معامله‌گران در سرتاسر جهان درآمد هنگفتی دارند اما این‌گونه نیست، تنها درصد کمی از معامله‌گران موفق بوده‌اند.

مشکل اینجاست که بسیاری از معامله‌گران با امید واهی میلیاردر شدن وارد این بازار می‌شوند اما در واقعیت، انضباط لازم برای یادگیری هنر  معامله را ندارند. اکثر مردم حتی پشتکار لازم برای رژیم گرفتن و رفتن به باشگاه ورزشی را ندارند.

اگر حتی این کارها را نیز نمی‌توانید انجام دهید، چگونه انتظار دارید در یکی ازسخت‌ترین و درعین‌حال سودآورترین تلاش‌های بشری موفق شوید؟

معاملهکوتاه‌مدت برای تازه‌کارها نیست و اصلاً میانبر مناسبی برای پولدار شدن نیست. تنها با پذیرفتن ریسک‌های بزرگ، سودهای کلان حاصل می‌شود.

استراتژی معاملاتی که با ریسک‌پذیری بسیار بسیار بالایی همراه باشد، به معنای تناقض در عملکرد معاملاتی و تقبل زیان‌های شدید است. معامله‌گری که این‌گونه عمل می‌کند، احتمالاً هیچ استراتژی معاملاتی ندارد – مگر اینکه قمار را یک استراتژی تلقی کنید!

معاملات بازار ارز، میانبری برای پولدار شدن نیست!

معامله در بازار ارز، مهارتی است که تنها در طول زمان فراخواهید گرفت.

فقط معامله‌گران ماهر می‌توانند در این میدان سود کنند. بااین‌وجود، همانند همه مشاغل یا حرفه‌ها، موفقیت یک‌شبه به دست نمی‌آید. معامله در بازار ارز (برخلاف آنچه برخی از مردم القا می‌کنند)، مانند آب خوردن نیست. کمی فکر کنید، اگر این‌گونه بود، تا الآن باید همه معامله‌گران میلیونر می‌شوند. واقعیت این است که حتی معامله‌گرانحرفه‌ای نیز با سال‌ها تجربه، هنوز هم متحمل زیان‌ها مقطعی می‌شوند.

این نکته را در مغز خود فروکنید: هیچ راه میانبری برای معامله در بازار ارز وجود ندارد.

برای حرفه‌ای شدن در این کار باید تمرین و تجربه فراوانی داشته باشید. هیچ جایگزینی برای پشتکار، تمرین سخت و تلاش وجود ندارد. با حساب آزمایشی، معامله در بازار ارز را تمرین کنید تا روشی را که زیروبم آن را می‌دانید پیدا کرده تا بتوانید به‌راحتی و به-صورت هدفمند آن را به کار برید. به‌عبارت‌دیگر، روشی را پیش بگیرید که برای خودتان مناسب‌تر است و نتیجه بهتری از آن خواهید گرفت.

 

 

آزمون 5

  1.  اگر 10,000 واحد GBP/USD با نرخ 1.5000 خریداری کنید و یک هفته بعد با نرخ 1.5120 ببندید، چه
    مقدار سود کرده‌اید؟
  •  2000$
  •  100$
  •  120$
  •  112$
  1. در زبان بازار ارز، منظور از «short» چیست؟
  • خرید
  • فروش
  • از دست دادن معامله
  1. تفاوت قیمت خریدوفروش (bid and
    ask price) چه نام دارد؟
  • اسپرد
  • مارجین
  • اهرم افزایش سرمایه
  1. معامله با سرمایه استقراضی چه نام دارد؟
  • معامله قراردادهای اختیار معامله
  • معامله سودآور
  • معامله مارجین
  1. در مظنه 1.42345 = EUR/USD، هر پیپ معادل چه رقمی است؟
  •  00000
  •  00001
  •  0001
  1. لات میکرو، چند واحد است؟
  •  10,000
  •  1,000
  •  100
  •  1
  1. اگر بخواهید یک موقعیت 20,000$ را معامله کنید، با فرض استفاده از اهرم افزایش سرمایه 100:1، چقدر از حسابتان کنار گذاشته می‌شود؟
  •  2,000$
  •  1,000$
  •  200$
  1. نام دیگر قیمت خرید (ask price) چیست؟
  • قیمت فروش (bid)
  • قیمت پیشنهادی
  • خرید (long)
  • توقف
  1. اولین ارز در جفت ارزی چه نام دارد؟
  • مظنه
  • متقابل
  • مبنا
  1. دستوری که برای خرید بالاتر از قیمت بازار یا فروش پایین‌تر از قیمت بازار با
    قیمتی معین تنظیم می‌شود، چه نام دارد؟
  • دستور لیمیت
  • دستور توقف ورود
  • دستور اجرای یکی منجر به لغو دیگری
  1. به دستور توقف زیان که با معامله‌ای که با نوسانات قیمت تغییر می‌کند، همراه است چه می‌گویند؟
  • توقف زیان متحرک
  • توقف افزایش
  • توقف کاهش
  • توقف گردشی
  1. در معامله آزمایشی چقدر متحمل ریسک می‌شوید؟
  •  100 تا 200$
  • 1,000$
  • صفر
  • به کارگزار بستگی دارد
  1. یک تازه‌کار باید بر چند جفت ارزی متمرکز شود؟
  • یک
  • دو
  • سه
  • هرچقدر دوست دارد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *