بله، درست آمدید. هنوز هم در مدرسه معامله گری هستید نه یک وبسایت مخصوص طرفداران ژاپنی و بازهم نه، «ایچیموکو کینکو هیو» به معنای «تا باشد که پیپها همیشه با شما باشند» نیست اما میتواند در به دست آوردن آن به شما کمک کند.
ایچیموکو کینکو هیو (IKH) شاخصی است که تکانه (میزان تحرک) قیمت را در آینده میسنجد و مناطق حمایت و مقاومت را در آینده تعیین میکند. درواقع این شاخص سهکاره است! همچنین بدانید که این شاخص عموماً برای جفتهای JPY استفاده میشود.
واژه ایچیموکو به معنای « یک نگاه»، کینکو به معنای «تعادل» و هیو به معنای «نمودار» است. پس این عبارت به معنای «نگاهی به نمودار متعادل» است. منظورمان چیست؟
یک نمودار، توضیح این مسئله را سادهتر میکند…
احتمالاً این نمودار کمکی به درک مسئله نکرد! اگر چند خط دیگر در نمودار میبود حتماً شبیه به یک لرزهنگار میشد.
قبل از اینکه از کوره در بروید و ما را متهم به یاوهگویی کنید، باید معنای هر یک از این خطوط را توضیح دهیم:
کیجون سن (خط آبی): نام دیگر آن خط استاندارد یا خط مبنا است. میانگین بالاترین حداکثر و پایینترین حداقل در 26 بازه (کندل) آخر.
تنکان سن (خط قرمز): نام دیگر آن خط برگشت است. میانگین بالاترین حداکثر و پایینترین حداقل در 9 بازه آخر.
محدوده چیکو (خط سبز): نام دیگر آن خط تأخیر است. قیمت بسته شدن امروز است که در26 بازه قبل نمایش داده می شود.
محدوده سنکو (خط نارنجی): اولین خط سنکو حاصل میانگین تنکان سن و کیجون سن است که در 26 بازه بعد نمایش داده می شود. دومین خط سنکو حاصل میانگین بالاترین حداکثر و پایینترین حداقل 52 بازه قبل است که آن هم در 26 کندل فرضی بعد نمایش داده می شود.
فهمیدید؟ لازم نیست که نحوه محاسبه همه خطوط را یاد بگیرید. آنچه اهمیت دارد، نحوه تفسیر این خطوط است.
نحوه معامله با استفاده از ایچیموکو کینکو هیو
ابتدا نگاهی به محدوده سنکو میاندازیم.
اگر قیمت بالاتر از محدوده سنکو باشد، خط بالایی اولین سطح حمایت و خط پایینی دومین سطح حمایت خواهد بود.
اگر قیمت پایینتر از محدوده سنکو باشد، خط پایینی اولین سطح مقاومت و خط بالایی دومین سطح مقاومت خواهد بود. فهمیدید؟
کیجون سن، شاخص تحرکات قیمت در آینده است. اگر قیمت بالاتر از خط آبی باشد، احتمالاً به افزایش خود ادامه خواهد داد. اگر قیمت پایینتر از خط آبی باشد، احتمالاً به کاهش خود ادامه خواهد داد.
تنکان سن ، شاخص روند بازار است. اگر خط قرمز در حال حرکت به سمت پایین یا بالاست، نشان میدهد که بازار دارای روند است. اگر حرکت آن افقی باشد نشان میدهد که بازار رنج است.
اگر محدوده چیکو یا خط سبز، قیمت را در مسیر پایین به بالا قطع کند، نشانه خرید است. اگر خط سبز، قیمت را در مسیر بالا به پایین قطع کند، نشانه فروش است.
دوباره به نمودار قبلی که با نشانه های معاملاتی علامتگذاری شده، نگاه کنید:
ابتدا، پیچیده به نظر میرسد زیرا سطوح حمایت و مقاومت، تلاقیها، نوسانسازها و شاخصهای روند را بهیکباره در خود جا داده است! فوقالعاده است، نه؟
بالاخره موفق شدیم تعدادی از انواع شاخصها را آموزش دهیم. حال باید همه این اطلاعات را گرد هم آوریم تا بتوان از آنها حداکثر استفاده را کرد.