وقتی بازار روند صعودی دارد و سپس برمیگردد، بالاترین نقطهای که قبل از بازگشت به آن رسیده، مقاومت است.
وقتی بازار دوباره روند صعودی خود را ادامه میدهد، پایینترین نقطهای که قبل از صعود به آن رسیده، حمایت است.
برای حذف نقاط شکست کاذب نباید حمایت و مقاومت را ارقام قطعی در نظر بگیرید، آنها «مناطقی» از اعداد هستند.
یکی از روشهای یافتن این مناطق، ترسیم حمایت و مقاومت در نمودار خطی است نه نمودار شمعی.
نکته دیگری که باید به خاطر داشته باشید این است که وقتی قیمت از سطح مقاومت عبور میکند، آن مقاومت میتواند حمایت بالقوه باشد. در مورد سطح حمایت نیز همینطور است. اگر سطح حمایت بشکند، میتواند بهصورت بالقوه به سطح حمایت تبدیل شود.
خطوط روند
در ابتداییترین شکل خود، خط روند صعودی در راستای انتهای واضحترین مناطق حمایت (درهها) رسم میشود. خط روند نزولی در راستای رأس واضحترین مناطق مقاومت (قلهها) رسم میشود.
روندها، به سه نوع تقسیم میشوند:
کانالها
برای ترسیم کانال صعودی، خطی موازی و دارای شیب یکسان با خط روند صعودی بکشید و سپس آن را مماس با جدیدترین قله قرار دهید. باید این کار را همزمان با ترسیم خط روند انجام دهید.
برای ترسیم کانال نزولی، خطی موازی و دارای شیب یکسان با خط روند نزولی بکشید و سپس آن را مماس با جدیدترین دره قرار دهید. باید این کار را همزمان با ترسیم خط روند انجام دهید.
معامله سطوح مقاومت و حمایت را میتوان به دو قسمت تقسیم کرد: پرش (bounce) و شکست (break).
وقتی از روش پرش استفاده میکنیم، میخواهیم شرایط را به نفع خود تغییر دهیم و بهنوعی اطمینان حاصل کنیم که حمایت یا مقاومت باقی خواهد ماند. بهجای اینکه فوراً خریدوفروش کنید، قبل از ورود صبر کنید تا پرش کند. با این کار از لحظاتی که قیمت بهسرعت حرکت میکند و سطوح حمایت و مقاومت را میشکند اجتناب کردهاید.
دو نوع روش شکست وجود دارد: تهاجمی و محافظهکارانه. در روش تهاجمی، خرید یا فروش در زمانی اتفاق میافتد که قیمت بهراحتی از منطقه حمایت یا مقاومت عبور کرده است. در روش محافظهکارانه، منتظر میشوید تا قیمت به سطح حمایت یا مقاومت شکسته شده بازگردد و پس از پرش قیمت وارد میشوید.
آزمون 1