حال که مطالب مقدماتی را یاد گرفتید، زمان آن فرارسیده که از این ابزار فنی مفید در معاملات خود استفاده کنید. ازآنجاکه همهچیز در BabyPips.com برای تسهیل یادگیری ساده شده است، نحوه معامله سطوح مقاومت و حمایت را نیز به دو قسمت تقسیم کردهایم: پرش (bounce) و شکست (break).
پرش
همانگونه که از نام آن پیداست، یکی از روشهای معامله سطوح حمایت و مقاومت دقیقاً پس از پرش است.
بسیاری از معاملهگران خرد بازار ارز، دستورهای خود را دقیقاً روی سطوح حمایت و مقاومت تنظیم میکنند و سپس منتظر میمانند تا معامله انجام گیرد. این روش گاهی نتیجه میدهد اما در این روش، فرض را بر آن گذاشتهایم که سطح حمایت یا مقاومت بدون اینکه واقعاً قیمت به آن برسد تغییر نخواهد کرد.
شاید فکر میکنید که «چرا دستور ورود را دقیقاً روی خط تنظیم نکنم؟ با این کار با بهترین قیمت ممکن معامله کردهام.»
وقتی از روش پرش استفاده میکنیم، میخواهیم شرایط را به نفع خود تغییر دهیم و بهنوعی اطمینان حاصل کنیم که حمایت یا مقاومت باقی خواهد ماند.
بهجای اینکه فوراً خریدوفروش کنید، قبل از ورود صبر کنید تا پرش کند. با این کار از لحظاتی که قیمت بهسرعت حرکت میکند و سطوح حمایت و مقاومت را میشکند اجتناب کردهاید. تجربه ثابت کرده که گرفتن چاقوی در حال سقوط در معاملات بازار ارز خطرناک است…
شکست
در یک دنیای ایدهآل، سطوح حمایت و مقاومت همیشه باقی میمانند، مکدونالد سالمترین غذای دنیاست و همگی جتپک داریم. در دنیای ایدهآل معاملات بازار ارز، میتوانی هر وقت قیمتها با سطوح حمایت و مقاومت برخورد کرد وارد یا خارج شویم و پول زیادی به دست آوریم. اما واقعیت این است که این سطوح معمولاً شکسته میشوند.
بنابراین، فقط پرش کافی نیست. همچنین باید بدانید که وقتی سطوح حمایت و مقاومت جاخالی میدهند چه باید کرد!
دو روش برای استفاده از شکست در معاملات بازار ارز وجود دارد: روش تهاجمی (aggressive) و روش محافظهکارانه (conservative).
روش تهاجمی
آسانترین روش برای استفاده از شکستها، خرید یا فروش در زمانی است که قیمت مطمئناً از منطقه حمایت یا مقاومت عبور کرده است. واژه کلیدی در این جمله «مطمئناً» است زیرا ما تنها زمانی میخواهیم وارد شویم که قیمت از سطح حمایت و مقاومت معینی عبور کرده باشد.
ما میخواهیم منطقه حمایت یا مقاومت بهگونهای رفتار کند که انگار چاک نوریس ضربهای به آن وارد کرده: میخواهیم از همانجا بشکند و از درد به خود بپیچد.
روش محافظهکارانه
فرض کنید که تصمیم دارید EUR/USD بخرید و امیدوارید پس از پرش از یک سطح حمایت، قیمت آن افزایش یابد. بلافاصله، حمایت میشکند و شما در موقعیت ضرر قرار میگیرید و تراز حسابتان در حال کاهش است.
چه میکنید؟
الف. شکست خود را پذیرفته، خارج میشوید و موقعیت خود را نقد میکنید؟
یا
ب. با این امید که قیمت مجدداً افزایش خواهد یافت، معامله خود را باز نگه میدارید؟
اگر گزینه دوم را انتخاب کردید، این روش معاملاتی بازار ارز را بهراحتی یاد میگیرید. با یاد داشته باشید که هر وقت موقعیتی را میبندید در طرف مقابل معامله قرار میگیرید. بستن معامله خرید EUR/USD در نقطه سربهسر یا نزدیک به آن، بدان معناست که باید EUR/USD را با همان قیمت بفروشید.
حال اگر بهاندازه کافی فروش و نقد کردن موقعیت ضرر در سطح حمایت شکسته شده اتفاق افتد، قیمت برعکس خواهد شد و مجدداً کاهش خواهد یافت. این پدیده، علت اصلی تبدیل سطوح حمایت شکسته شده به مقاومت است.
همانگونه که متوجه شدهاید، استفاده از این پدیده به سود خود، نیازمند کمی صبر است. بهجای اینکه بهمحض وقوع شکست وارد شوید، منتظر باشید تا قیمت به سطح حمایت یا مقاومت شکسته شده بازگردد و پس از پرش قیمت وارد شوید.
چند نکته احتیاطی: در بازار ارز، همیشه این اتفاق نمیافتد. «تست مجدد» سطوح حمایت و مقاومت همیشه اتفاق نمیافتد. مواقعی وجود دارد که قیمتها فقط در یکجهت حرکت میکنند و شما را پشت سر میگذارند. به همین دلیل همیشه از دستورهای توقف زیان استفاده کنید و هیچوقت با اتکا به امیدواری خود معامله نکنید.