قبلاً گفتیم که ازلحاظ نظری، تغییر قیمت باید همه اطلاعات موجود بازار را منعکس کند. متأسفانه برای معاملهگران بازار ارز، این مسئله سادهای نیست. بازارهای ارز بهسادگی همه اطلاعات موجود را منعکس نمیکنند زیرا همه معاملهگران به یک صورت عمل خواهند کرد. بدیهی است که کارها اینگونه پیش نمیرود.
به همین دلیل است که آنالیز تمایلات بازار اهمیت دارد. هر معاملهگر، نظر خود را درباره علت رفتارهای بازار دارد. بازار هم مانند فیسبوک است شبکهای پیچیده که از افرادی تشکیل شده که میخواهند منابع خبری ما را لوث کنند.
گذشته از شوخی، درواقع بازار آنچه را معاملهگران درباره آن فکر میکنند نمایان میکند. افکار و عقاید همه معاملهگران که از طریق موقعیتی که اتخاذ میکنند بیان میشود، صرفنظر از اطلاعاتی که وجود دارد به شکلگیری تمایلات کلی بازار کمک میکند.
مشکل اینجاست که شما بهعنوان معاملهگران خرد هرچقدر هم که درباره معاملهای مطمئن باشید، نمیتوانید بازارهای ارز را به نفع خود حرکت دهید. حتی اگر واقعاً معتقد باشید که قیمت دلار بالا خواهد رفت اما بقیه معتقد به کاهش قیمت باشند، کاری از دست شما ساخته نیست (مگر اینکه جورج سوروس یا گلدمن ساکس باشید!).
شما بهعنوان یک معاملهگر باید همه این مسائل را در نظر بگیرید. شما باید آنالیز تمایلات بازار را انجام دهید. حدس اینکه بازار روند صعودی یا نزولی دارد بر عهده شماست و خودتان باید تصمیم بگیرید که بخشی از تمایلات بازار که مربوط به شماست چگونه باید در استراتژی معاملاتی خود بهکارگیرید. نادیده گرفتن یا نگرفتن تمایلات بازار، انتخاب شماست. اما همین الآن بگوییم که نادیده گرفتن آن اشتباه است.
توانایی آنالیز تمایلات بازار میتواند ابزاری مهم در دستان شما باشد. بعداً به شما آموزش خواهیم داد که چگونه تمایلات بازار ارز را آنالیز کرده و از آن به نفع خود استفاده نمایید.