الگوهای نموداری مهم

الگوهای نموداری

تا اینجا، سلاح­های مختلفی به­منظور جنگ با بازار جمع کرده­اید. در این درس، سلاح دیگری به شما معرفی می­کنیم: الگوهای نموداری!

الگوهای نموداری همانند دستگاه­های تشخیص­دهنده مین­های زمینی هستند زیرا وقتی این بخش را به پایان رساندید، قادر خواهید بود «انفجارها» را قبل از اینکه اتفاق بیفتند تشخیص دهید و این امر سود فراوانی نصیب شما خواهد کرد.

الگوهای نموداری مانند حسی هستند که قبل از انفجار باد دل در شکم خود احساس می­کنید.

آیا آرزو نداشتید که این انفجار را یک نموداری پیش­بینی می­کرد؟

در این بخش، الگوهای نموداری پایه را به شما آموزش خواهیم داد. اگر آن‌ها را درست تشخیص دهید، معمولاً منجر به شکستی انفجاری خواهند شد. بنابراین مراقب باشید!

به یاد داشته باشید که هدف ما تشخیص این تحرکات بزرگ قبل از وقوع آن­هاست تا بتوانیم از آن استفاده کرده و کسب سود کنیم. چه کسی در این دنیا وجود دارد که دوست نداشته باشد مانند ریچی ریچ (پولدار پولدارها) در استخری از پول شنا کند؟

الگوهای نموداری به ما کمک می­کنند تا شرایطی را که بازار آماده شکست است شناسایی کنیم. همچنین، این الگوها نشان می­­دهند که آیا حرکت قیمت در مسیر فعلی خود ادامه خواهد داشت یا بازگشت خواهد کرد. درنتیجه ما می­توانیم استراتژی­های معاملاتی مؤثری برای این الگوها در نظر بگیریم.

نگران نباشید، یک راهنمای کوچک در اختیارتان قرار خواهیم داد تا این الگوها و استراتژی­های جالب را فراموش نکنید!

فهرست زیر، الگوهای نموداری است که به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت:

  • رأس دوقلو و انتهای دوقلو (Double Top and Double Bottom)
  • سر و شانه­ها، و سر و شانه­های معکوس (Head and Shoulders and Inverse Head and Shoulders)
  • گوه افزایشی و کاهشی (Rising and Falling Wedges)
  • مستطیل­های صعودی و نزولی (Bullish and Bearish Rectangles)
  • پرچم­های نزولی و صعودی (Bearish and Bullish Pennants)
  • مثلث­ها (متقارن، افزایشی، کاهشی) (Triangles (Symmetrical, Ascending, and Descending))

 

 نحوه معامله رأس دوقلو و انتهای دوقلو

رأس دوقلو

رأس دوقلو، یک الگوی بازگشتی است که پس از یک حرکت افزایشی گسترده شکل می­گیرد. «رأس­ها»، قله­هایی هستند که وقتی قیمت با سطح معین غیرقابل شکستی برخورد می­کند، شکل می­گیرند.

قیمت پس از برخورد با این سطح، کمی از آن می­پرد اما دوباره برای تست سطح بازمی­گردد. اگر قیمت دوباره از آن سطح بپرد، رأس دوقلو شکل می­گیرد!

در نمودار فوق می­توان مشاهده کرد که پس از یک حرکت افزایشی قوی، قله­ها یا «رأس­ها» شکل‌گرفته‌اند.

توجه کنید که رأس دوم نتوانسته حداکثر قیمت رأس اول را بشکند. این نشانه­ای قوی است مبنی بر اینکه یک بازگشت اتفاق خواهد افتاد زیرا نشان می­دهد که فشار خرید در حال اتمام است.

با مشاهده رأس دوقلو، دستور ورود خود را پایین­تر از خط گردنه (neckline) تنظیم می­کنیم زیرا بازگشت روند صعودی محتمل است.

وای! ما احتمالاً پیشگو هستیم زیرا همیشه پیش­بینی­هایمان درست از آب درمی­آید!

نمودار نشان می­دهد که قیمت، خط گردنه را شکسته و به سمت پایین درحرکت است.

به یاد داشته باشید که رأس­های دوقلو، الگوی بازگشت روند هستند بنابراین، پس از یک روند صعودی قوی به دنبال آن‌ها باشید.

توجه کنید که ارتفاع سقوط تقریباً به‌اندازه ارتفاع الگوی رأس دوقلو است. این نکته را به خاطر بسپارید زیرا هنگام تنظیم اهداف سود مفید خواهد بود.

انتهای دوقلو

انتهای دوقلو نیز یک الگوی بازگشت روند است اما این بار به دنبال خرید هستیم نه فروش. این الگو پس از روندهای صعودی گسترده شکل می­گیرد، هنگامی‌که دو دره یا دو «انتها» شکل‌گرفته است.

شکل فوق نشان می­دهد که پس از روند نزولی قبلی، قیمت دو دره شکل داده است زیرا نتوانسته پایین­تر از سطح معینی حرکت کند.

توجه کنید که انتهای دوم نتوانسته انتهای اول را به­خوبی بشکند. این نشانه است مبنی بر اینکه فشار فروش در حال اتمام است و بازگشت اتفاق خواهد افتاد.

شکل را می­بینید!

قیمت، خط گردنه را شکست و به سمت بالا درحرکت است.

آیا متوجه شدید که قیمت به‌اندازه ارتفاع الگوی انتهای دوقلو پرش داشته است؟

به یاد داشته باشید که انتهای دوقلو مانند رأس دوقلو، یک الگوی بازگشت روند است. بنابراین پس از یک روند نزولی قوی به دنبال آن باشید.

 

نحوه معامله الگوی سر و شانه ها

سر و شانه ­ها

الگوی سر و شانه­ ها نیز یک الگوی بازگشت روند است.

این الگو متشکل از یک قله (شانه) که به دنبال آن یک قله بلندتر (سر) می­آید و سپس یک قله کوتاه­تر دیگر (شانه)، است. «خط گردنه» با اتصال پایین­ترین نقاط دو فرورفتگی ترسیم می­شود. شیب این خط می­تواند به سمت بالا یا پایین باشد. معمولاً وقتی شیب به سمت پایین است، نشانه قابل­اطمینان­تری خواهد بود.

در این مثال، می­توان به­راحتی الگوی سر و شانه­ها را مشاهده کرد.

سر، دومین قله و بلندترین نقطه است. دو شانه نیز قله­هایی شکل می­دهند اما ارتفاع آن‌ها بیشتر از سر نیست.

با استفاده از این الگو، دستور ورود خود را پایین­تر از خط گردنه قرار می­دهیم.

همچنین، می­توانیم با اندازه­گیری فاصله نقطه حداکثر سر تا خط گردنه، هدف را محاسبه کنیم. این فاصله، تقریباً حداکثر حرکت قیمت پس از شکست خط گردنه است.

به­محض اینکه قیمت پایین­تر از خط گردنه رفت، حرکتی انجام می­دهد که اندازه آن حداقل به‌اندازه فاصله بین سر و خط گردنه است.

حتماً با خود فکر می­کنید که «قیمت حتی پس‌ازاینکه به هدف رسید، به سقوط خود ادامه داد.»

و پاسخ شما این است: «طمع­کار نباشید!»

سر و شانه­ های معکوس

از نام آن می­توان شکلش را حدس زد. اساساً همان الگوی سر و شانه‌ها است اما این بار معکوس شده است.

یک دره شکل می­گیرد (شانه)، که به نبال آن دره عمیق­تری مشاهده می­شود (سر) و سپس دره کم­عمق­تر دیگری شکل می­گیرد (شانه). این الگو پس از تحرکات کاهشی گستره شکل می-گیرد.

این شکل، مانند الگوی سر و شانه­ها است اما معکوس شده است. با استفاده از این الگو می­توانیم دستور ورود خرید خود را بالاتر از خط گردنه تنظیم کنیم.

هدف ما دقیقاً مانند الگوی سر و شانه­ها محاسبه می­شود. فاصله بین سر و خط گردنه را اندازه بگیرید و این عدد تقریباً فاصله­ای است که قیمت پس از شکست خط گردنه طی خواهد کرد.

می­توان مشاهده کرد که قیمت پس از شکستن خط گردنه، به سمت بالا حرکت کرده است.

اگر قیمت با هدف شما برخورد کرد، از سودی که به دست آورده­اید لذت ببرید. بااین‌وجود، یکسری تکنیک­های مدیریت معامله وجود دارند که با استفاده از آن‌ها می­توانید سودهای خود را قفل کنید و درعین‌حال، درصورتی‌که قیمت به حرکت خود به سمت دلخواه شما ادامه داد، معامله خود را باز نگه‌دارید.

این تکنیک­های را در دروس بعدی خواهید آموخت.

 

نحوه معامله الگوی نموداری گوه

رد و نشان می­دهد که یک روند صعودی در راه است.

به­عنوان یک نشانه ادامه روند، در روند صعودی شکل می­گیرد و نشان می­دهد که تغییر قیمت افزایشی از سر گرفته خواهد شد. گوه کاهشی برخلاف گوه افزایشی، یک الگوی نموداری افزایشی است.

در این مثال، گوه کاهشی به­عنوان نشانه بازگشت روند تفسیر می­شود. پس از یک روند نزولی، قیمت حداکثرهای پایین­تر و حداقل­های پایین­تر شکل می­دهد.

توجه کنید که شیب خط روند کاهشی متصل­کننده حداکثرها بیشتر از خط روند متصل­کننده حداقل­هاست.

جفت با شکست رأس گوه به سمت بالا، حرکت افزایشی خود را آغاز کرده که ارتفاع آن تقریباً به‌اندازه ارتفاع الگو است. در این مورد، قیمت چند پیپ فراتر از هدف رفته است!

حال مثالی را بررسی می­کنیم که در آن گوه کاهشی، نشانه ادامه روند است. همان­گونه که قبلاً اشاره کردیم، وقتی گوه کاهشی در روند صعودی شکل می­گیرد معمولاً نشان می­دهد که روند از سر گرفته خواهد شد.

در این مورد، قیمت پس از یک افزایش شدید کمی تثبیت‌شده است. این امر احتمالاً بدان معناست که خریداران در حال استراحت هستند یا قصد دارند افراد بیشتری را برای پیوستن به این اردوی افزایشی تشویق کنند.

به نظر می­رسد که جفت به­منظور یک حرکت قوی به سمت بالا حرکت می­کند. به کدام سمت خواهد رفت؟

مشاهده می­کنید که چگونه قیمت به سمت بالا می­شکند و به حرکت افزایشی خود ادامه می­دهد؟

اگر دستور ورود خود را بالاتر از آن خط روند کاهشی متصل­کننده حداکثرهای جفت قرار می­دادیم، می­توانستیم هنگام روند صعودی قوی وارد شویم و چند پیپ به جیب بزنیم! ارتفاع یک هدف خوب به‌اندازه ارتفاع الگوی گوه است.

اگر قصد دارید سود بیشتری به دست آورید، بهتر است با بستن بخشی از موقعیت خود کمی از سود خود را در هدف قفل کنید سپس اجازه دهید تا باقی موقعیتتان به حرکت خود ادامه دهد.

 

نحوه استفاده از الگوهای نموداری مستطیل جهت معامله شکست ها

الگوی نموداری مستطیل وقتی شکل می­گیرد که قیمت بین سطوح موازی حمایت و مقاومت محصورشده باشد.

مستطیل، نشان‌دهنده دوره تثبیت یا تردید بین خریداران و فروشندگانی است که به سمت یکدیگر مشت و لگد می­اندازند اما هیچ‌یک پیروز نمی­شوند.

قیمت، چندین بار سطوح حمایت و مقاومت را «تست» می­کند و درنهایت آن‌ها را می­شکند. ازآنجا، قیمت به سمتی که شکسته حرکت خواهد کرد – به سمت بالا یا به سمت پایین.

در مثال فوق، کاملاً مشخص است که جفت بین دو سطح اصلی قیمت که با یکدیگر موازی هستند محصورشده است. ما باید منتظر باشیم تا یکی از سطوح بشکند و وارد معامله شویم.

وقتی یک مستطیل را مشاهده کردید: به اتفاقات خارج از جعبه بیندیشید!

مستطیل نزولی

مستطیل نزولی وقتی شکل می­گیرد که قیمت در روند نزولی برای مدتی تثبیت شود. احتمالاً علت این اتفاق این است ه فروشندگان قبل از اینکه قیمت را پایین­تر ببرند در حال استراحت هستند.

در این مثال، انتهای الگوی نموداری مستطیل را شکسته و به سقوط خود ادامه داده است. اگر دستور فروش خود را دقیقاً پایین­تر از سطح حمایت قرار داده بودیم، سود خوبی از این معامله به دست می­آوردیم.

نکته: وقتی جفت پایین سطح حمایت سقوط کند، احتمالاً ارتفاع حرکت آن به‌اندازه ارتفاع الگوی مستطیل است. در مثال فوق، جفت فراتر از هدف حرکت کرده است بنابراین فرصت کسب سود بیشتر وجود دارد!

مستطیل صعودی

نمونه دیگر مستطیل، الگوی نموداری مستطیل صعودی است. پس از یک روند صعودی، قیمت برای مدت کوتاهی متوقف و تثبیت می­شود. می­توانید حدس بزنید که پس‌ازآن قیمت به کدام سمت خواهد رفت؟

درست است، بالا! به آن شکست افزایشی نگاه کنید.

توجه کنید که قیمت پس از شکستن رأس الگوی مستطیل به سمت بالا، به حرکت صعودی خود ادامه می­دهد. اگر دستور خرید خود را در رأس سطح مقاومت تنظیم می­کردیم، کمی سود برده بودیم!

در این الگو نیز مانند الگوی  نموداری مستطیل نزولی، هنگامی‌که قیمت بشکند، معمولاً اندازه حرکت آن حداقل به‌اندازه دامنه قبلی آن است.

 

نحوه معامله پرچم های نزولی و صعودی

پرچم­ های نزولی

پرچم ­ها مانند مستطیل­ها، الگوهای نموداری ادامه روند هستند که پس از حرکت­های قوی شکل می­گیرند.

خریداران و فروشندگان پس از حرکت افزایشی یا کاهشی قبل از اینکه جفت را بیشتر به همان جهت حرکت دهند، معمولاً کمی توقف کرده و استراحت می­کنند. به همین دلیل، معمولاً قیمت تثبیت می­شود و یک مثلث متقارن کوچک شکل می­گیرد که پرچم نام دارد.

هنگامی‌که قیمت باثبات است، خریداران و فروشندگان بیشتری تصمیم می­گیرند تا وارد این حرکت قوی شوند و قیمت را وادار می-کنند که از الگوی پرچم خارج شود.

پرچم نزولی در روند نزولی دارای شیب تند و تقریباً عمودی شکل می­گیرد. پس‌ازآن سقوط شدید قیمت، برخی از فروشندگان موقعیت­های خود را می­بندند درحالی‌که برخی دیگر تصمیم می‌گیرند به روند بپیوندند. این امر موجب می­شود که قیمت به مدت کوتاهی تثبیت شود.

به­محض اینکه تعداد فروشندگان کفایت کند، قیمت به سمت پایین پرچم می­شکند و حرکت خود را به همان سمت ادامه می­دهد.

همان­گونه که می­بینید، پس‌ازاینکه قیمت به سمت پایین شکست، سقوط از سر گرفته می­شود. ما باید دستور فروش خود را در انتهای پرچم و دستور توقف زیان خود را بالاتر از پرچم بگذاریم. بدین‌صورت اگر شکست به سمت پایین کاذب بود می­توانیم به­موقع از معامله خارج شویم.

برخلاف سایر الگوهای نموداری که در آن‌ها اندازه حرکت بعدی تقریباً به‌اندازه ارتفاع الگو بود، پرچم­ها نشانه حرکت­های قوی­تری هستند. معمولاً ارتفاع حرکت قبلی (که به تیرک (mast) معروف است) برای تخمین اندازه حرکت شکست به‌کاربرده می­شود.

پرچم صعودی

پرچم صعودی، همان­گونه که از نام آن پیداست، نشانه وقوع دوباره روند صعودی است. این بدان معناست که پس از دوره کوتاه تثبیت – زمانی که خریداران برای بالاتر بردن قیمت تجدیدقوا می­کردند – صعود شدید قیمت از سر گرفته خواهد شد.

در این مثال، قیمت قبل از اینکه توقف کند، صعود عمودی تندی داشته است.

همان­گونه که پیش­بینی کرده بودیم، قیمت پس از شکست، حرکت افزایشی قدرتمند دیگری را در پی گرفت. ما دستور خرید خود را بالاتر از پرچم و دستور توقف زیان را پایین‌تر از انتهای پرچم قرار می­دهیم.

همان­گونه که قبلاً گفتیم، اندازه حرکت شکست تقریباً با ارتفاع تیرک(یا اندازه حرکت قبلی) برابر است. درست است که اندازه پرچم­ها کوچک است اما می­توانند نشانه تحرکات بزرگ قیمت باشند بنابراین، آن‌ها را دست‌کم نگیرید!

 

نحوه معامله الگوهای نموداری مثلث

مثلث متقارن

مثلث متقارن نوعی الگوی نموداری است که در آن شیب قیمت­های حداکثر و شیب قیمت­های حداقل همگرا می­شوند تا جایی که شبیه به مثلث شوند.

آنچه در این الگو اتفاق می­افتد این است که بازار در حال ایجاد حداکثرهای کمتر و حداقل­های بیشتر است. این بدان معناست که هیچ‌یک از خریداران و فروشندگان به حدی به قیمت فشار وارد نمی­سازند تا یک روند شکل بگیرد.

اگر این وضعیت را مبارزه­ای بین خریداران و فروشندگان بدانیم، هیچ‌یک پیروز میدان نخواهد بود.

این الگو نوعی از تثبیت نیز هست.

در نمودار فوق، مشاهده می­کنیم که هیچ‌یک از خریداران و فروشندگان نتوانسته قیمت را به سمت خود حرکت دهد. وقتی این اتفاق می­افتد، حداکثرهای کمتر و حداقل­های بیشتر شکل می­گیرد.

هرچه این شیب­ها به یکدیگر نزدیک­تر شوند، احتمال وقوع شکست نیز نزدیک­تر خواهد شد. ما نمی­دانیم که شکست به چه سمتی خواهد بود اما آنچه مسلم است، احتمال زیاد شکست بازار است. درنهایت، یکی از طرفین بازار تسلیم خواهد شد.

چگونه از این اتفاق بهره­برداری کنیم؟

ساده است.

ما دستورهای خرید خود را بالاتر از شیب حداکثرهای کمتر و پایین­تر از شیب حداقل­های بیشتر تنظیم می­کنیم. ازآنجاکه می­دانیم قیمت خواهد شکست، فقط باید با حرکت بازار همسو شویم.

در این مثال، اگر دستور ورود خود را بالاتر از شیب حداکثرهای کمتر قرار داده بودیم، سود خوبی به دست می­آوردیم.

اگر دستور ورود دیگری را پایین­تر از شیب حداقل­های بیشتر قرار داده بودید، به­محض اینکه برخورد با اولین دستور صورت گرفت آن را لغو می­کردید.

مثلث افزایشی

این الگوی نموداری مثلث زمانی اتفاق می­افتد که یک سطح مقاومت و یک شیب حداقل­های بیشتر وجود داشته باشد.

آنچه در این مدت اتفاق می­افتد این است که خریداران قادر نیستند از سطح معینی فراتر روند. بااین‌وجود، با مشاهده حداقل­های بالاتر مشخص می­شود که به­تدریج در حال فشار قیمت به سمت بالا هستند.

در نمودار فوق، مشاهده می­کنید که خریداران در حال بازیابی قدرت خود هستند زیرا حداکثرهای بیشتر را می­سازند. آن‌ها فشار خود را بر آن سطح مقاومت ادامه می­دهند و درنتیجه وقوع شکست اجتناب­ناپذیر خواهد بود.

حال، پرسش اینجاست که «به چه سمتی حرکت خواهد کرد؟ آیا خریداران قادر خواهند بود آن سطح را بشکنند یا مقاومت قدرتمندتر از آن است که شکسته شود؟»

بسیاری از کتاب­های رسیم نمودار معتقدند که در بسیاری از موارد خریداران موفق خواهند شد و قیمت شکسته شده و از سطح مقاومت عبور خواهد کرد.

اما تجربه ما نشان داده که همیشه این­گونه نیست. گاهی سطح مقاومت بسیار قدرتمند است و قدرت خرید به­اندازه­ای نیست که از آن عبور کند.

البته در اکثر مواقع قیمت افزایش می­یابد. نکته اینجاست که شما نباید در فکر جهتی که قیمت حرکت خواهد کرد غرق شوید بلکه باید برای حرکت به سمت هر جهتی آماده‌باشید.

در این مورد، ما یک دستور ورود بالاتر از خط مقاومت و پایین­تر از شیب حداکثرهای بیشتر تنظیم می­کنیم.

در این سناریو، خریداران شکست خوردند و قیمت به سقوط خود ادامه داد! مشاهده می-کنید که سقوط تقریباً به­اندازه ارتفاع الگوی مثلث است.

اگر دستور فروش خود را پایین­تر از انتهای مثلث قرار داده بودیم، کمی سود نصیبمان می­شد.

مثلث کاهشی

احتمالاً حدس زده­اید که مثلث­های کاهشی دقیقاً نقطه مقابل مثلث­های افزایشی هستند (می­دانستیم که شما باهوشید!). در الگوی نموداری مثلث کاهشی، زنجیره­ای از حداکثرهای کمتر وجود دارد که خط بالایی را شکل می­دهند. خط پایینی، یک سطح حمایت است که به نظر می­رسد قیمت قادر نیست آن را بشکند.

در نمودار فوق، مشاهده می-شود که قیمت به­تدریج در حال ساختن حداکثرهای کمتر است. این بدان معناست که فروشندگان در حال کسب پیروزی در مقابل خریداران هستند.

در اکثر مواقع – تأکید می­کنیم که در اکثر مواقع – نهایتاً قیمت خط حمایت را می­شکند و به سقوط خود ادامه می­دهد.

اما در برخی از موارد، خط حمایت بسیار قدرتمند است و قیمت از آن می­پرد و حرکتی قدرتمند به سمت بالا شکل می­دهد.

خبر خوش این است که جهت حرکت قیمت برای ما اهمیتی ندارد. فقط کافی است بدانیم که قرار است به سمتی حرکت کند. در این مورد، ما دستورهای ورود خود را بالاتر از خط بالایی (حداکثرهای کمتر) و پایین­تر از خط حمایت تنظیم می­کنیم.

در این مورد، قیمت رأس الگوی مثلث را به سمت بالا شکست. پس‌ازاین شکست به افزایش خود تقریباً به­اندازه ارتفاع مثلث ادامه داد.

تنظیم دستور ورود، بالاتر از رأس مثلث و قرار دادن هدف به­اندازه ارتفاع الگو سودآور خواهد بود.

 

سه گروه اصلی الگوهای نموداری

الگوهای نموداری زیادی را در دروس گذشته یاد گرفتید. ما خسته شدیم و زمان آن فرارسیده که شما را به حال خود رها کنیم…

شوخی کردیم! تا زمانی که شما آمادگی لازم را کسب کنید، همراهتان خواهیم بود!

در این درس، به بررسی دقیق­تر نحوه استفاده از این الگوهای نموداری خواهیم پرداخت.

دانستن نحوه عملکرد ابزار کافی نیست بلکه باید نحوه استفاده از آن را یاد بگیریم.

بهتر است الگوهای نموداری را خلاصه کرده و آن‌ها را با توجه به نشانه­ای که نمایان می­سازند طبقه­بندی کنیم.

الگوهای نموداری بازگشتی

الگوهای بازگشتی، آن دسته از الگوهای نموداری هستند که نشانه تغییر روند کنونی را نمایان می­سازند.

اگر الگوی نموداری بازگشتی در روند صعودی شکل بگیرد، نشان­دهنده این است که روند بازگشت خواهد داشت و به­زودی قیمت کاهش خواهد یافت. اما اگر الگوی نموداری بازگشتی در روند نزولی شکل بگیرد، نشان­دهنده این است که قیمت افزایش خواهد یافت.

در این درس، ما به بررسی شش الگوی نموداری که نشانه­های بازگشتی دارند خواهیم پرداخت. می­توانید همه آن‌ها را نام ببرید؟

  1. رأس دوقلو
  2. انتهای دوقلو
  3. سر و شانه­ها
  4. سر و شانه­های معکوس
  5. گوه افزایشی
  6. گوه کاهشی

برای معامله این الگوهای نموداری باید دستور خود را فراتر از خط گردنه و در مسیر روند جدید تنظیم کنید. سپس هدف خود را تقریباً در فاصله­ای هم­اندازه با ارتفاع الگو قرار دهید.

مثلاً اگر با الگوی انتهای دوقلو برخورد کردید، دستور خرید خود را در رأس خط گردنه الگو تنظیم کنید و هدف خود را تقریباً در فاصله­ای هم­اندازه با فاصله انتها از خط گردنه قرار دهید.

به‌منظور مدیریت ریسک، دستور­های توقف را فراموش نکنید! بهتر است دستور توقف زیان را در وسط الگوی نموداری قرار دهید.

مثلاً، می­توانید فاصله انتهای دوقلو از خط گردنه را اندازه گرفته، آن را تقسیم‌بر دو کرده و اندازه دستور توقف خود را به دست آورید.

الگوهای نموداری ادامه روند

الگوهای نموداری ادامه روند، آن دسته از الگوهای نموداری هستند که نشانه ازسرگیری روند کنونی را نمایان می­سازند.

معمولاً آن‌ها به الگوهای تثبیت معروف‌اند زیرا نشان می­دهند که خریداران یا فروشندگان قبل از ادامه حرکت خود در همان روند، استراحت می­کند.

ما بسیاری از الگوهای نموداری ادامه روند ازجمله گوه­ها، مستطیل­ها  پرچم­ها را بررسی کرده­ایم. به یاد داشته باشید که گوه­ها با توجه به روندی که شکل می­دهند، می­توانند هم الگوی بازگشتی و هم ادامه روند باشند.

به­منظور معامله این الگوها، دستور خود را بالاتر یا پایین­تر از الگو تنظیم می­کنیم (البته، در مسیر روند کنونی). سپس در گوه­ها و مستطیل­ها، هدف را حداقل در ارتفاعی به­اندازه الگوی نموداری قرار می­دهیم.

در پرچم­ها می­توان هدف را بالاتر و در ارتفاعی به­اندازه تیرک پرچم قرار داد.

در الگوهای ادامه روند، دستورهای توقف معمولاً بالاتر یا پایین­تر از الگوی نموداری واقعی قرار می­گیرد.

مثلاً، در مستطیل نزولی باید دستور توقف را چند پیپ بالاتر از رأس یا خط مقاومت مستطیل قرار داد.

الگوهای نموداری دوجانبه (Bilateral)

الگوهای نموداری دوجانبه کمی فریبنده هستند زیرا نشان می­دهند که قیمت به هر سمتی حرکت خواهد کرد.

این چه نشانه­ای است؟!

اینجاست که الگوهای مثلث وارد می­شوند. به یاد دارید که گفتیم در مثلث­های قیمت می­تواند به سمت بالا یا پایین حرکت کند؟

به­منظور معامله این الگوهای نموداری باید هر دو سناریو را در نظر بگیرید (شکست به سمت پایین یا بالا) و یک دستور را در رأس الگو و دستور دیگر را در انتهای الگو تنظیم کنید.

اگر یکی از دستورها فعال شد، دستور دیگر را لغو کنید. درهرصورت شما نیز در این تغییرات سهیم خواهید بود.

تنها مشکل این است که اگر دستورهای ورود خود را بسیار نزدیک به رأس یا انتهای الگو تنظیم کنید، ممکن است هنگام وقوع شکست کاذب وارد معامله شوید.

بنابراین، مراقب باشید و دستورهای توقف را فراموش نکنید!

 

راهنمای الگوهای نموداری بازار ارز

همان­گونه که قول داده بودیم، در این درس راهنمایی برای کمک به یادآوری همه الگوهای نموداری بازار ارز و نشانه­های آن‌ها در اختیارتان قرار می­دهیم.

در جدول زیر، الگوهای نموداری پایه بازار ارز، زمان شکل­گیری آن‌ها، نوع نشانه­ای که نمایان می­سازند و حرکت احتمالی بعدی قیمت درج‌شده است.

الگوی نموداری زمان شکل­گیری نوع نشانه حرکت بعدی
رأس دوقلو روند صعودی بازگشتی پایین
انتهای دوقلو روند نزولی بازگشتی بالا
سر و شانه­ها روند صعودی بازگشتی پایین
سر و شانه­های معکوس روند نزولی بازگشتی بالا
گوه افزایشی روند نزولی ادامه روند پایین
گوه افزایشی روند صعودی بازگشتی پایین
گوه کاهشی روند صعودی ادامه روند بالا
گوه کاهشی روند نزولی بازگشتی بالا
مستطیل نزولی روند نزولی ادامه روند پایین
مستطیل صعودی روند صعودی ادامه روند بالا
پرچم نزولی روند نزولی ادامه روند پایین
پرچم صعودی روند صعودی ادامه روند بالا

 

بهتر است این صفحه را علامت بزنید تا قبل از اینکه دسترنج خود را به خطر اندازید بتوانید به نشانه­های الگوهای نموداری نگاهی بیندازید. هیچ‌وقت مشخص نیست که چه زمانی به تقلب نیاز پیدا خواهید کرد! پس این صفحه را علامت بزن!

و همان­گونه که متوجه شدید، الگوهای نموداری مثلث (متقارن، افزایشی، کاهشی) را در این جدول وارد نکرده­ایم. زیرا این الگوها هم در روند نزولی و هم در روند صعودی شکل می­گیرند و هم نشانه بازگشتی و هم

  • مستطیل نزولی
  • جعبه نزولی
  1. در الگوی سر و شانه­ها، فاصله­ای که قیمت پس از شکست در آن حرکت می­کند معمولاً برابر است با ——-
  • فاصله بین بالاترین نقطه سر تا خط گردنه
  • فاصله بین بالاترین نقطه شانه تا خط گردنه
  • نصف اندازه سر
  1. واژه «دوجانبه» در الگوهای نموداری به چه معناست؟
  • دو نسخه وجود دارد، نزولی و صعودی
  • گرایش مشخصی وجود ندارد و قیمت می­تواند به سمت پایین یا بالا بشکند
  • همه الگوهای نموداری برابر هستند
  1. این الگوی نموداری شبیه به مستطیل است. معمولاً زمانی که خریداران یا فروشندگان متوقف‌شده‌اند تا انرژی لازم را برای هدایت قیمت به همان سمت به دست آورند، اتفاق می­افتد. شکلی که قیمت پس از یک روند نزولی یا صعودی ایجاد می­کند، یک مثلث کوچک است.
  • هشت­ضلعی
  • پرچم
  • گوه
  1. الگوهایی که نشانه ازسرگیری روند کنونی را نمایان می­کنند، چه نام دارند؟
  • ادامه روند
  • بازگشتی
  • دوجانبه
  1. این الگو زمانی پدیدار می­شود که در یک روند نزولی، یک دره شکل بگیرد و به دنبال آن دره عمیق­تری شکل بگیرد و سپس دره دیگری با عمق برابر با دره اول شکل بگیرد.
  • سر و شانه­های معکوس
  • انتهای دوقلو
  • گوه کاهشی
  1. وقتی قیمت بین یک خط حمایت افزایشی و یک خط مقاومت کاهشی تثبیت می­شود، کدام الگوی نمداری شکل می­گیرد؟
  • مثلث
  • رأس یا انتهای دوقلو
  • گوه
  1. وقتی قیمت در یک مستطیل صعودی به سمت بالا می­شکند، حرکت به سمت بالا معمولاً ———
  • دو برابر اندازه مستطیل است
  • نصف اندازه مستطیل است
  • به­اندازه مستطیل است
  1. بهتر است در معامله الگوهای نموداری، دستور توقف خود را کجا تنظیم کنیم؟
  • از دستور توقف استفاده نکنید
  • یک پیپ دورتر از قیمت ورود خود
  • وسط الگوی اصلی

شبکه های اجتماعی:

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *