سه نوع تحلیل

سه نوع آنالیز بازار ارز

اکنون، اطلاعاتی درباره تاریخ بازار ارز، نحوه عملکرد آن، عوامل تأثیرگذار بر قیمت‌ها و… و… و… و… بدست آورده اید.

بدیهی است که همه این مطالب بسیار اهمیت دارد اما اکنون با دانستن آن‌ها فکر می‌کنید…

خسته شدم! کافیه ! وقت آن رسیده به من نشان دهید چگونه پول درآورم!!!

اینجا، جایی است که سفر شما به‌عنوان یک معامله‌گر بازار ارز آغاز می‌شود…

این، آخرین فرصت شما برای منصرف شدن است…

قرص قرمز را بخورید، همه‌چیز را فراموش خواهید کرد و شما را به‌جایی که قبلاً بودید بازخواهیم گرداند.

به زندگی عادی خود با 5 تا 9 شغل مختلف بازخواهید گشت و تا پایان عمر برای کس دیگری کار خواهید کرد…

یا…

می‌توانید قرص سبز را بخورید که با عصاره دلار پر شده و با کمی کمک گرفتن از قدرت مغز خود نحوه درآمدزایی در فعال‌ترین بازار جهان را بیاموزید.

فقط به یاد داشته باشید که آموزش شما هیچ‌وقت پایان نمی‌یابد. حتی پس از فارغ‌التحصیلی از مدرسه معامله گری نیز باید به دنبال کسب دانش باشید تا به استاد بازار ارز تبدیل شوید! یادگیری هیچ‌گاه پایان نمی‌گیرد!

آیا آماده‌اید که این تعهد را بپذیرید؟

پس به‌سرعت قرص سبز را با شیرکاکائو بخورید و ظرف غذای خود را بردارید… کلاس‌های مدرسه معامله گری شروع شده!

نکته: قرص سبز از یک سرم شستشوی مغزی ساخته شده است. از این لحظه، هر کاری که ما بگوییم انجام خواهید داد!

سه نوع آنالیز بازار ارز

برای شروع، سه روشی را که با استفاده از آن می‌توانید ایده‌های معاملاتی خود را آنالیز و پرورش دهید، بررسی خواهیم کرد. سه نوع آنالیز پایه‌ای بازار ارز وجود دارد:

  1. آنالیز فنی
  2. آنالیز بنیادی
  3. آنالیز تمایلات بازار

همیشه بحث بر سر این بوده که کدام‌یک از این آنالیزها از دیگری بهتر هستند اما واقعیت این است که شما باید هر سه را یاد بگیرید.

مانند ایستادن روی یک سه‌پایه است – اگر یکی از پایه‌ها ضعیف باشد، سه‌پایه وزن شما را تحمل نخواهد کرد و می‌شکند و شما با صورت زمین خواهد خورد. این اتفاق در معاملات نیز می‌افتد. اگر حتی یکی از انواع آنالیزهای شما ضعیف باشد و آن را نادیده بگیرید، منجر می‌شود در معامله خود بازنده شوید!

 

 آنالیز فنی

آنالیز فنی، چارچوبی است که معامله‌گران بازار ارز به‌وسیله آن تحرک قیمت را بررسی می‌کنند.

طبق نظریه، هر فرد با بررسی سابقه تحرکات قیمت می‌تواند شرایط معاملاتی فعلی و تحرکات بالقوه قیمت را تعیین کند.

ازلحاظ نظری، مدرک اصلی برای استفاده از آنالیز فنی این است که همه اطلاعات بازار فعلی در قیمت‌ها منعکس می‌شود. اگر قیمت، همه اطلاعات موجود در بازار را منعکس کند، تغییر قیمت تنها چیزی است که برای معامله نیاز است.

این ضرب‌المثل را شنیده‌اید که «تاریخ، خود را تکرار می‌کند»؟

درواقع، آنالیز فنی همین را می‌گوید! اگر سطح قیمت در گذشته یک حمایت یا مقاومت کلیدی بود، معامله‌گران به‌دقت آن را زیر نظر خواهند داشت و معاملات خود را بر مبنای آن سطح قیمت تاریخی انجام خواهند داد.

تحلیل‌گران فنی به دنبال الگوهای مشابهی هستند که در گذشته شکل گرفته و با اعتقاد به اینکه قیمت‌ها همانند گذشته رفتار خواهند کرد، ایده‌های معاملاتی خود را شکل می‌دهند.

در دنیای معاملات ارزی، وقتی کسی صحبت از آنالیز فنی می‌کند، اولین چیزی که به ذهن خطور می‌کند یک نمودار است. تحلیل‌گران فنی برای تجسم داده‌های تاریخی از نمودارها استفاده می‌کنند زیرا آسان‌ترین روش است!

می‌توانید با استفاده از داده‌ها گذشته، روندها و الگوهای نشان‌دهنده فرصت‌های معاملاتی بزرگ را پیدا کنید.

این الگوهای قیمت و نشانه‌های شاخص برای همه معامله‌گرانی که متکی به آنالیز فنی هستند، بسیار رضایت‌بخش است.

هرچه معامله‌گرانی که به دنبال سطوح قیمت و الگوهای نموداری معین هستند بیشتر شود، احتمال بیشتری وجود دارد که این الگوها در بازارها خود را نشان دهند.

بااین‌وجود، باید بدانید که آنالیز فنی بسیار ذهنی و شخصی است.

اگر رالف و جوزف، هر دو به یک نمودار ارزی نگاه کنند، بدان معنا نیست که یک ایده را در مورد حرکت قیمت ارز خواهند داشت.

آنچه اهمیت دارد این است که شما با مفاهیم آنالیز فنی آشنا شوید تا هر وقت کسی درباره فیبوناچی، باندهای بولینگر یا نقاط پیووت صحبت می‌کند، خون ‌دماغ نشوید.

می‌دانیم که اکنون فکر می‌کنید که «خدایا! این افراد چقدر باهوش هستند. آن‌ها از کلمات عجیبی چون «فیبوناچی» و «بولینگر» استفاده می‌کنند. من هیچ‌وقت این چیزها را یاد نمی‌گیرم!»

زیاد خودتان را نگران نکنید. بعد از فارغ‌التحصیل شدن از مدرسه معامله گری ، شما هم مثل ما «باهوش» خواهید شد.

در ضمن، فکر می‌کنید قرص سبز اثر کرده باشد؟

 

 آنالیز بنیادی

آنالیز بنیادی، از طریق آنالیز نیروهای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی که بر عرضه‌وتقاضای دارایی‌ها تأثیرگذارند، به بررسی بازار ارز می‌پردازد. اگر کمی فکر کنید متوجه می‌شوید که همه‌چیز درست است! همانند مطالبی که در واحد اقتصاد خود فراگرفته‌اید، عرضه‌وتقاضا و در اینجا نرخ تبادل ارز قیمت را تعیین می‌کند.

استفاده از عرضه‌وتقاضا به‌عنوان شاخصی برای پیش‌بینی جهت حرکت قیمت، آسان است. مشکل آنجا پیش می‌آید که بخواهیم همه عوامل مؤثر بر عرضه‌وتقاضا را آنالیز کنیم.

به‌عبارت‌دیگر، شما برای تعیین اینکه کدام اقتصاد عالی و کدام‌یک بد است باید عوامل مختلف را بررسی کنید. شما باید بدانید که چرا و چگونه رویدادهای خاصی مانند نرخ بیکاری بر اقتصاد و سیاست پولی یک کشور و درنهایت بر سطح تقاضا برای واحد ارزی آن تأثیرگذار است.

مبنای این نوع آنالیز این است که اگر چشم‌انداز اقتصادی فعلی و آتی یک کشور خوب باشد، واحد ارزی آن قوی خواهد شد. هرچه اقتصاد یک کشور بهتر باشد، سرمایه‌گذاران خارجی بیشتری در آن کشور سرمایه‌گذاری خواهند کرد. این امر موجب می‌شود که برای خرید آن دارایی‌ها نیاز به خرید واحد ارزی آن کشور داشتهٔ=باشیم.

به‌طور خلاصه، آنالیز بنیادی به‌صورت زیر است:

مثلاً، فرض کنید که به دلیل پیشرفت اقتصادی ایالات‌متحده آمریکا، دلار آمریکا قوی شده است. با بهتر شدن اقتصاد، افزایش نرخ‌های سود برای کنترل رشد و تورم لازم خواهد بود.

نرخ‌های سود بالاتر، دارایی‌های مالی وابسته به دلار را جذاب‌تر خواهد کرد. معامله‌گران و سرمایه‌گذاران برای دستیابی به این دارایی‌های دوست‌داشتنی، ابتدا باید مقداری اسکناس پشت‌ سبز بخرند. درنتیجه، احتمالاً ارزش دلار آمریکا بالا خواهد رفت.

بعداً فرا خواهید گرفت که کدام‌یک از داده‌های اقتصادی موجب تحرک قیمت ارز می‌شوند و اینکه چرا این‌گونه است. بعداً می‌فهمید که رییس بانک مرکزی آمریکا کیست و چگونه داده‌های فروش خرد بر اقتصاد اثر می‌گذارد.

اما فعلاً تنها کافی است بدانید که آنالیز بنیادی، روشی برای آنالیز حرکات بالقوه یک واحد ارزی در ضعف‌ها و قدرت‌های چشم‌انداز اقتصادی آن کشور است. قول می‌دهیم که به‌تدریج، مطالب جذاب‌تر خواهند شد!

 

 آنالیز تمایلات بازار

قبلاً گفتیم که ازلحاظ نظری، تغییر قیمت باید همه اطلاعات موجود بازار را منعکس کند. متأسفانه برای معامله‌گران بازار ارز، این مسئله ساده‌ای نیست. بازارهای ارز به‌سادگی همه اطلاعات موجود را منعکس نمی‌کنند زیرا همه معامله‌گران به یک صورت عمل خواهند کرد. بدیهی است که کارها این‌گونه پیش نمی‌رود.

به همین دلیل است که آنالیز تمایلات بازار اهمیت دارد. هر معامله‌گر، نظر خود را درباره علت رفتارهای بازار دارد. بازار هم مانند فیس‌بوک است شبکه‌ای پیچیده که از افرادی تشکیل شده که می‌خواهند منابع خبری ما را لوث کنند.

گذشته از شوخی، درواقع بازار آنچه را معامله‌گران درباره آن فکر می‌کنند نمایان می‌کند. افکار و عقاید همه معامله‌گران که از طریق موقعیتی که اتخاذ می‌کنند بیان می‌شود، صرف‌نظر از اطلاعاتی که وجود دارد به شکل‌گیری تمایلات کلی بازار کمک می‌کند.

مشکل اینجاست که شما به‌عنوان معامله‌گران خرد هرچقدر هم که درباره معامله‌ای مطمئن باشید، نمی‌توانید بازارهای ارز را به نفع خود حرکت دهید. حتی اگر واقعاً معتقد باشید که قیمت دلار بالا خواهد رفت اما بقیه معتقد به کاهش قیمت باشند، کاری از دست شما ساخته نیست (مگر اینکه جورج سوروس یا گلدمن ساکس باشید!).

شما به‌عنوان یک معامله‌گر باید همه این مسائل را در نظر بگیرید. شما باید آنالیز تمایلات بازار را انجام دهید. حدس اینکه بازار روند صعودی یا نزولی دارد بر عهده شماست و خودتان باید تصمیم بگیرید که بخشی از تمایلات بازار که مربوط به شماست چگونه باید در استراتژی معاملاتی خود به‌کارگیرید. نادیده گرفتن یا نگرفتن تمایلات بازار، انتخاب شماست. اما همین الآن بگوییم که نادیده گرفتن آن اشتباه است.

توانایی آنالیز تمایلات بازار می‌تواند ابزاری مهم در دستان شما باشد. بعداً به شما آموزش خواهیم داد که چگونه تمایلات بازار ارز را آنالیز کرده و از آن به نفع خود استفاده نمایید.

 

چه نوع آنالیزی برای معامالت بازار ارز بهتر است؟

باز به پرسش یک‌میلیون دلاری رسیدیم…

در طول سفر خود به‌عنوان یک معامله‌گر مشتاق بازار ارز، با طرفداران قدرتمندی برای هر یک از انواع آنالیز برخورد خواهید داشت. نگذارید این افراطیون تک‌ بعدی شما را گول بزنند! هیچ‌یک از انواع آنالیز از دیگری بهتر نیست… هرکدام از آن‌ها روشی منحصربه‌فرد برای بررسی بازار است.

درنهایت، شما باید بر اساس آنالیزی معامله کنید که بیشتر آن را درک می‌کنید و برایتان سودآورتر است.

به‌طور خلاصه، آنالیز فنی  بررسی تحرک قیمت ارز بر روی نمودارها و آنالیز بنیادی بررسی اقتصاد یک کشور است.

آنالیز تمایلات بازار، روند صعودی یا نزولی بازار را در چشم‌انداز بنیادین فعلی یا آتی تعیین می‌کند.

عوامل بنیادی، تمایلات بازار را شکل می‌دهند و آنالیز فنی به ما کمک می‌کند تا آن تمایلات را مجسم کنید و چارچوبی برای تدوین طرح‌های معاملاتی خود تعیین کنیم.

هر سه آن‌ها دست‌به‌دست هم می‌دهند تا  شما به ایده‌های معاملاتی خوبی در بازار ارز یا هر بازار دیگری برسید. همه تغییرات تاریخی قیمت و آمار اقتصادی در اختیار شما قرار دارد. تنها باید کلاه تفکر خود را بر سر بگذارید و آن مهارت‌های تحلیلی را به‌کارگیرید!

مجدداً به مثال سه‌پایه اشاره می‌کنم تا بر اهمیت هر سه نوع آنالیز تأکید ورزم.

هرکدام از پایه‌های این سه‌پایه را حذف کنید، احتمال سقوط شما بیشتر خواهد شد، درست است؟!

اگر می‌خواهید در بازار ارز به یک استاد واقعی تبدیل شوید باید بدانید که چگونه از این سه نوع آنالیز بازار ارز استفاده کنید و باور نمی‌کنید؟

بگذارید با یک مثال به شما نشان دهیم که تمرکز بر یک نوع آنالیز منجر به فاجعه خواهد شد.

  • فرض کنید که در حال مشاهده نمودارهای خود هستید و ناگهان یک فرصت معاملاتی خوب پیدا می‌کنید. از فکر کردن به این همه پولی که بر سرتان ریخته خواهد شد هیجان‌زده می‌شوید. به خود می‌گویید که «تابه‌حال چنین فرصت معاملاتی بی‌نظیری برای GBP/USD ندیده بودم. من عاشق نمودارهایم هستم. حالا وقت پول درآوردن است!»
  • سپس با یک لبخند بسیار بزرگ (از همان لبخندهایی که همه دندان‌هایتان را نشان می‌دهد) اقدام به خرید GBP/USD می‌کنید.
  • اما صبر کنید! معامله به ناگاه یک تغییر 100پیپی به سمت دیگر انجام داد! کمی بعد، خبردار می‌شوید که یکی از بانک‌های عمده لندن اعلام ورشکستگی کرده است و تمایل همه برای بازار لندن کم شده و مسیر خود را تغییر می‌دهند.
  • لبخند شما به اخم تبدیل شده و از نمودارهای خود عصبانی می‌شوید. کامپیوتر خود را پرتاب کرده و آن را خرد می‌کنید. در این لحظه مقدار زیادی پول ازدست‌داده‌اید و کامپیوترتان خرد شده است. علت این اتفاق، نادیده گرفتن آنالیز بنیادی و تمایلات بازار است.

(نکته: این داستان واقعی نبود. این اتفاق برای ما نیفتاد. ما هیچ‌وقت تا این حد ساده‌لوح نبوده‌ایم. ما همیشه معامله‌گران باهوشی بوده‌ایم… به نظر می‌رسد که با این مثال غلوشده، منظور ما را متوجه شده باشید)

به یاد دارید که در کودکی همیشه مادرتان به شما می‌گفت که زیاده‌روی در هر چیزی به ضرر شماست؟

قبلاً فکر می‌کردید که این جمله کاملاً بی‌معنی است اما در بازار ارز، هنگام تصمیم‌گیری برای انتخاب نوع آنالیز، این نصیحت به کار می‌آید.

فقط به یک آنالیز اتکا نکنید.

باید یاد بگیرید که در استفاده از آن‌ها تعادل ایجاد کنید. تنها در این صورت است که بهترین معامله‌ها را خواهید داشت.

مقصد بعدی کجاست؟

حال که مقطع مهدکودک را به پایان رساندید و اطلاعات اندکی درباره انواع آنالیز به دست آوردید، وقت آن رسیده که کمی به عمق برویم! خود را برای دروس بعدی آماده کنید…

در مقطع ابتدایی درباره ابزار آنالیز فنی صحبت خواهیم کرد.

شما درباره دینامیک‌های تغییر قیمت، ازجمله سطوح حمایت و مقاومت، اشکال شمعی و الگوهای رایج نموداری، مطالبی یاد می‌گیرید. شما کار با شاخص‌های تندرو و کندرو را یاد گرفته و نحوه استفاده از آن‌ها را برای رسیدن به ایده‌های معاملاتی کشف خواهید کرد. خیلی هیجان‌انگیز است، مگر نه؟

سال های باقی‌مانده از مقطع راهنمایی و دبیرستان به بررسی بیشتر ابزار آنالیز فنی خواهد گذشت.

ابزارهای پیشرفته‌تر بازار ارز را نیز، ازجمله نقاط پیووت، انحرافات، نظریه موج الیوت و الگوهای گارتلی، بررسی خواهیم کرد.

دوران کالج پیچیده‌تر است زیرا آنالیز بنیادی و تمایلات بازار را به‌صورت همزمان بررسی خواهیم کرد. همان یک تیر و دو نشان!

دلایلی که آنالیز تمایلات بازار و بنیادی را باهم بررسی خواهیم کرد عبارت‌اند از:

  • وقتی به مقطع کالح برسید، به حدی تشنه یادگیری هستید که ارائه یک درس برایتان کافی نخواهد بود.
  • مرز میان آنالیز تمایلات بازار و آنالیز بنیادی چندان مشخص نیست اما می‌توان با تمرین فراوان آن را فراگرفت.

همان‌گونه که قبلاً اشاره کردیم، عوامل بنیادی، علت اصلی شکل‌گیری تمایلات بازار ارز هستند. سال اول و سال دوم کالج را به بررسی این دو نوع آنالیز خواهیم پرداخت.

 

آزمون 2

  1. سه نوع آنالیز اصلی در بازار ارز کدم‌اند؟
  • بنیادی، فنی، تمایلات بازار
  • آماری، فنی، مکانیکی
  • بنیادی، کمی، کیفی
  1. کدام نوع آنالیز برای تعیین شرایط معاملاتی فعلی و تحرک بالقوه قیمت به بررسی تحرکات تاریخی قیمت می‌پردازد؟
  • آنالیز بنیادی
  • آنالیز فنی
  • آنالیز تمایلات بازار
  1. کدام نوع آنالیز به بررسی نیروهای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی که بر عرضه و تقاضای دارایی تأثیر می‌گذارند، می‌پردازد؟
  • آنالیز بنیادی
  • آنالیز فنی
  • آنالیز تمایلات بازار
  1. اگر به دلیل شکوفایی اقتصاد آلمان قصد خرید یورو را داشته باشید، درواقع از کدام آنالیز استفاده کرده‌اید؟
  • آنالیز بنیادی
  • آنالیز فنی
  • آنالیز تمایلات بازار
  1. بازار همه اطلاعات موجود بازار را منعکس می‌کند زیرا همه معامله‌گران به همه داده‌ها دسترسی دارند.
  • درست
  • نادرست
  • برخی اوقات
  1. سطوح حمایت و مقاومت با کدام آنالیز در ارتباط هستند؟
  • آنالیز بنیادی
  • آنالیز فنی
  • آنالیز تمایلات بازار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *