واکنش جفت ارز EUR/USD به سیاست های پولی
جفت ارز یورو/دلار آمریکا (EUR/USD) یکی از مهمترین و پرمعاملهترین جفت ارزها در بازار فارکس است. با توجه به اهمیت اقتصادی این دو منطقه، نوسانات این جفت ارز تأثیر زیادی بر بازارهای مالی جهانی دارد و همینطور نرخ این ارز تحت تأثیر عوامل مختلف اقتصادی، سیاسی جهان قرار میگیرد.
برخی از این عوامل شامل وضعیت اقتصادی کشورهای عضو اتحادیه اروپا و ایالات متحده، نرخ بهره، سیاستهای پولی بانک مرکزی اروپا و بانک مرکزی ایالات متحده و رویدادهای جهانی هم چون جنگهای تجاری، انتخابات و بحرانهای جهانی هستند. در این تحلیل، قصد داریم به بررسی فاندامنتال و تکنیکال تحولات اخیر جفت ارز EUR/USD بپردازیم.
نگاهی به فاندامنتال ناحیه ایالت متحده امریکا و اتحادیه اروپا
نمودار روزانه ی EUR/USD نشان میدهد که از 2023 ، ارزش یورو در برابر دلار آمریکا با چالشهای زیادی مواجه شده اما در نوامبر سال 2024 روند نزولی این جفتارز شروع شده است که به عوامل مهمی از جمله سیاستهای پولی فدرال رزرو و ضعف اقتصادی منطقه یورو بستگی دارد که در زیر به شرح مفصل آن میپردازیم.
نرخ بهره فدرال رزرو
ایالات متحده (فدرال رزرو) رویکرد خود را در خصوص کاهش نرخ بهره تغییر داده است. پیشبینیها مطابق عکس زیر، نشان میدهند که نرخ بهره فدرال فاندز تا پایان سال 2025 به حدود 4% خواهد رسید که این امر حاکی از کاهش کمتر درصدی، نسبت به چهار کاهش قبلی است. این تغییرات چشمانداز مثبت اقتصادی و سیاستهای مالی ایالات متحده را دارد که احتمالاً منجر به تقویت رشد اقتصادی و افزایش ارزش دلارخواهد شد.
رشد تولید ناخالص داخلی(GDP)
تحقیقات گلدمن ساکس بر اساس تحلیلهای اقتصادی و پیشبینیهای مالی، پیشبینی میکند که تولید ناخالص داخلی (GDP) ایالات متحده در سال 2025 به میزان 2.5 % رشد خواهد کرد. این پیشبینی بالاتر از پیشبینیهای متوسطbloomberg consensus (اجماع بلومبرگ) است. و بر اساس همین امر معتقد هست ترسهای رکود کاهش یافته و تورم به سمت 2% بازمیگردد. در این حالت افزایش GDP خود میتواند موجب رشد اقتصادی و در نهایت ریزش بیشتر جفت ارز EUR/USD شود.
تغییر قابل توجه NFP
علاوه بر این ها در هفته گذشته، دادههای Nonfarm Payrolls (NFP) آمریکا (این شاخص به تعداد مشاغلی که در بخشهای غیرکشاورزی اقتصاد ایالات متحده آمریکا ایجاد شدهاند ، اشاره دارد و بهطور ماهانه توسط اداره آمار کار آمریکا منتشر میشود.) بهطور ناگهانی بسیار بالاتر از پیشبینیها منتشر شد (افزایش از 212،000 به 256،000 شغل). این افزایش چشمگیر در تعداد شغلها، نشاندهنده تقویت اقتصاد آمریکا و تحولات مثبت در بازار کار است. با افزایش اشتغال در ایالات متحده، دلار آمریکا تقویت شد و همچنین میتواند نرخ برابری EUR/USD را نیز کاهش دهد.
سیاستهای بانک مرکزی اروپا
در مقابل دلار و سیاست های اقتصادی آن، بانک مرکزی اروپا همچنان به اجرای سیاست کاهش نرخ بهره ادامه میدهد. مقامات ECB اخیراً اعلام کردهاند که احتمالاً در سال جاری چندین بار نرخ بهره کاهش خواهد یافت و پیشبینی میشود که دست کم چهار کاهش نرخ در نظر گرفته شود.
گزارشهای اخیر از شاخص PMI منطقه یورو نشاندهنده کاهش فعالیت در بخش تولید این منطقه است. این رکود اقتصادی فشار زیادی بر یورو وارد کرده و مانع از شکلگیری روند صعودی قوی برای جفت ارز EUR/USD شده است. اگر روند ضعیف تورم و فعالیت اقتصادی در منطقه یورو ادامه یابد، بانک مرکزی اروپا ممکن است به تشدید سیاستهای تسهیلی خود پرداخته که این امر میتواند فشار بیشتری بر یورو وارد کرده و جفت ارز EUR/USD را به سمت پایین هدایت کند.
با وجود همه ی ضعف های اقتصادی منطقه ی اروپا، چشم انداز رشد اقتصادی هم در برخی از شاخص ها وجود دارد، برای مثال رشد تولید ناخالص داخلی (GDP) برای سال 2024 برابر با 0.9% بوده که در سال 2025 مطابق عکس زیر به 1.5.% پیش بینی میشود. همچنین داده های اشتغال، بازار کار مثبت و قوی با نرخهای بیکاری پایین را نشان میدهد اما همچنان خطرات رشد اقتصادی ، مانند تنشهای ژئوپولیتیکی و احتمال اختلالات تجاری، وجود دارند .اقدامات بانک مرکزی اروپا در راستای نگه داشتن تورم در مسیر رسیدن به هدف 2% است.(پیشبینی میشود تورم از 2.4% در سال 2024 کاهش یابد و در سال بعدی 2025 به تدریج به 2.2 درصد برسد.)
با توجه به سیاست های مختلف اقتصادی منطقه ی اروپا اگر تورم بتواند به کمتر از 2% کاهش یابد، و همچنین اشتغال و شاخص تولید ناخالص داخلی (GDP) افزایش یابد می تواند ارزش یورو را تقویت کند. اما لازم به ذکر است کاهش نرخ بهره و رکود اقتصادی میتواند فشار زیادی بر یورو وارد میکند و مانع از شکلگیری روند صعودی قوی برای جفت ارز EUR/USD بشود.
اثر سیاست ترامپ پس از پیروزی جمهوریخواهان در نمودار قیمتیEUR/USD
دونالد ترامپ سیاستهای تجاری جدیدی را در پیش خواهد گرفت که شامل تعرفههای بالا بر واردات است. این تعرفهها میتوانند تأثیر منفی بر روی دلار آمریکا در دراز مدت بگذارند و به نفع یورو عمل کنند، زیرا افزایش تعرفهها معمولاً باعث افزایش قیمتها و کاهش تقاضای کالاهای وارداتی میشود.
ترامپ تمایل دارد تا سیاستهای مالی خود را با کاهش مالیاتها و افزایش هزینههای دولتی به جلو ببرد. این سیاستها میتوانند باعث افزایش بدهی دولت و فشار بر روی دلار آمریکا شوند. کاهش مالیاتها معمولاً باعث افزایش مصرف و تقاضا میشود، اما هزینههای دولتی بالا میتوانند به افزایش بدهی و تورم منجر شوند که برای دلار آمریکا زیانآور است.
ترامپ سیاستهای خارجی تهاجمیتری را در پیش خواهد گرفت که میتواند باعث افزایش نوسانات در بازارهای مالی شود. نوسانات بازار معمولاً باعث افزایش تقاضا برای ارزهای امن مانند یورو میشوند، به ویژه زمانی که دلار آمریکا تحت فشار است.
نتیجه ی نهایی تحلیل فاندامنتال EUR/USD
در نهایت، با توجه به اطلاعات بالا جفت ارز EUR/USD تحت تأثیر دو عامل اصلی قرار دارد: رویکرد محتاطانه فدرال رزرو و سیاستهای تسهیلی بانک مرکزی اروپا. در حالی که سیاستهای ملایم فدرال رزرو ممکن است به ثبات دلار کمک کند و هم چنین باعث رشد آن نیز شود، اما سیاست های خارجی و وارداتی ترامپ میتواند به تضعیف آن کمک کند.
اگر سیاست های اقتصادی به سیاست های خارجی ریاست جمهوری آمریکا غالب شود میتوان رشد خوبی در دلار دید و شاهد ریزش جفت ارز یورو به دلار خواهیم بود. اما تصمیمات اقتصادی منطقه یورو و سیاستهای ECB برای کاهش نرخ بهره چالشهایی برای یورو به همراه دارد و با این وجود ما برای جفت ارز یورو دلار ادامه ی روند نزولی را پیش بینی میکنیم و در نهایت با توجه به شرایط اقتصادی و سیاسی اگر اروپا بتواند تورم خود را به زیر 2 درصد برساند میتوان شاهد رشد EUR/USD باشیم.
تحلیل تکنیکال EUR/USD در تایم فریم روزانه
جفت ارز eur/usd در تایم فریم روزانه از اواخر سال ۲۰۲۳، وارد یک رنج قیمتی شده و بین محدوده ی 1.05788 و 1.1594 نوسان کرده است. در نوامبر ۲۰۲۴، این ناحیه به سمت پایین شکسته شد و پس از تقریباً ۱۵ روز به محدوده 1.0604 پولبک زده است و دوباره به روند نزولی خود ادامه داد.
در محدوده مهم 1.0604 که چندین بار در گذشته واکنش نشان داده بود، فشار خریداران در تاریخ ۲۲ نوامبر باعث اصلاح روند شد که به صورت شدو نشون داده میشود و این جفت ارز اولین اصلاح پس از شکست را در این ناحیه به انجام رساند و روند خود را در کانال نزولی تثبیت کرد. البته لازم به ذکر است که ساختار نزولی این حرکت از اوایل دسامبر شکل گرفته و جفت ارز eur/usd شروع به زدن سقف و کفهای پایین تر کرده است.
حرکت نزولی eur/usd
از اتصال سقف 1.11984 به سقف 1.09481 خط روند نزولی شکل می گیرد که پیشبینی میشود این روند نزولی با کمی اصلاح و با نزدیک شدن به محدوده ی 1.03315 دوباره به روند نزولی خود ادامه می دهد و ابتدا به محدوده 1.0070 و به محدوده ی 0.9965 میرسد.
اما در شرایطی که حرکت به سمت بالا در این ارز ادامه دار باشد و محدوده ی مهم 1.0604 را به سمت بالا بشکند سناریو
ی اول نقض میشود و انتظار میرود که با شکست کف تریدینگ رنج قبلی ابتدا به محدوده ی 1.0568 پولبک بزند و خودش
را به محدوده ی 1.1594 برساند.
تحلیل تکنیکال EUR/USD در تایم فریم چهار ساعته
جفت ارز eur/usd در تایم فریم چهار ساعته پس از یک اسپایک نزولی، وارد یک کانال نزولی شد. و در دل این کانال، یک ناحیه تریدینگ رنج تشکیل داده است که کف این تریدینگ رنج که از قیمت 1.04273 تا 1.04599 است از اهمیت بالایی برخوردار است. در ۲ ژانویه، این ناحیه پرقدرت شکسته شد و پس از پولبک و بازگشت به این ناحیه، با انتشار خبر NFP ریزش خوبی را تجربه کرد و در ۱۳ ژانویه به پایینترین محدوده ۲ سال گذشته یعنی 1.01768 رسید.
انتظار میرود که این جفت ارز مجدداً به محدوده 1.04273 حمله کند و کانال نزولی را واید تر کردند و به قیمت 1.03469 نزدیک شود. و پس از این ریزش، دوباره به سقف کانال واکنش نشان دهد و سپس به ریزش خود ادامه داده و نهایتاً به 1.01782 و سپس به 0.99656 برساند.
اما در شرایطی که حرکت به سمت بالا این ارز ادامه دار باشد و محدوده پایین تریدینگ رنج به سمت بالا شکسته و تثبیت بدهد، احتمالاً بعد از شکست و تثبیت به حدود قیمت 1.04599 پولبک بزند و روند صعودی را پیش گیرد و ابتدا به 1.07667 و سپس به 1.05853 برسد.
این مقاله تنها برای مقاصد آموزشی ارائه شده است. اطلاعات موجود در این مقاله به هیچ عنوان توصیهای برای خرید یا فروش ندارد.
در صورت دریافت تریگر معاملاتی مناسب، سیگنال این جفتارز در کانال استارت ترید قرار خواهد گرفت. جهت عضویت و دریافت بهروزرسانیهای سیگنال، میتوانید روی لینک زیر کلیک کنید: